Zeg vaarwel tegen chemische schoonmaakmiddelen: De kracht van citroen

zeg vaarwel tegen

De natuur heeft haar eigen krachtige schoonmaakmiddelen, en een daarvan is de citroen. Hier zijn vijf manieren waarop je deze sappige vrucht in huis kunt gebruiken:

Roestvlekken verwijderen: Heb je roestvlekken op je messen of ander bestek? Wrijf de vlekken in met citroensap, laat het even inwerken en spoel af met water.

Kraan ontkalken: Snijd een citroen doormidden en wrijf de kraan ermee in. Laat het een paar uur zitten en spoel het vervolgens af. Je kraan blinkt weer als nieuw!

Natuurlijke luchtverfrisser: Kook water met enkele schijfjes citroen en een paar takjes rozemarijn. Je huis zal heerlijk fris ruiken.

Houten snijplank desinfecteren: Wrijf je houten snijplank in met een halve citroen om bacteriën te doden en nare geurtjes te verwijderen.

Magnetron reinigen: Plaats een schaal met water en citroensap in de magnetron en zet hem 5 minuten op hoog vermogen. De stoom helpt om vastgekoekte resten los te maken, zodat je de magnetron gemakkelijk kunt afvegen.

Citroen is niet alleen lekker in de keuken, maar ook een krachtige, natuurlijke reiniger!

author avatar
Anja V.
Hoi. Ik ben Anja V., een studente journalistiek en parttime redactrice. Met een mix van jonge energie en analytische scherpte breng ik mijn passie voor verhalen tot leven. Dit artikel is het resultaat van mijn toewijding en visie.
Scroll naar boven