Yvonne Coldewijer deelt verdrietig nieuws: ‘Ik heb een paar fouten gemaakt’

WhatsApp Image 2024 06 11 at 125428 1jpg

De voormalige juicekoningin Yvonne Coldeweijer is tegenwoordig bezig met andere zakelijke ondernemingen.

Hoewel haar kledingwebshop een omzet van een miljoen euro genereerde, meldt ze dat er geen winst was. “Ik heb een aantal fouten gemaakt,” geeft ze toe.

In een video op haar YouTube-kanaal Life of Yvonne, voorheen bekend als een juicekanaal, deelt Yvonne haar ervaring over het verlies van een miljoen euro binnen een jaar.

“Ik heb natuurlijk een webshop en anderhalf jaar geleden opende ik een fysieke winkel erbij. In een tijd waarin alles steeds meer online gaat, dacht ik: waarom niet?”

“Het is mijn droom om ooit een eigen boetiek te hebben,” legt ze uit. Yvonne deed aanvankelijk al het werk voor haar webshop alleen, maar besefte al snel dat ze hulp nodig had.

“Het was voor mij logisch om een team van personeel samen te stellen,” deelt Yvonne. “Soms is het gewoon niet mogelijk om alleen verder te groeien.”

“Na een tijdje ben ik wat wijzer geworden en wil ik hierop terugkomen,” zegt Yvonne. Aanvankelijk nam ze twee werknemers aan, maar toen ze een fysieke winkel in Amsterdam opende, breidde het personeelsbestand uit.

“Er moesten mensen pakketjes gaan inpakken en ook in de winkel staan om klanten te bedienen,” zegt Yvonne. “In totaal denk ik dat ik zeven personeelsleden had, inclusief enkele ZZP’ers.”

Op dat moment was Yvonne zwanger. “En ik had nog een andere belangrijke baan, zoals je weet, namelijk als Queen of Juice. Dus ik kon daar helemaal niet aanwezig zijn.”

Daarnaast waren de werknemers van Yvonne voornamelijk bezig met online taken. “Ze werkten aan content creatie, het verzenden van pakketten, het verwerken van inkooporders en het organiseren van het magazijn,” aldus Yvonne.

Volgens Coldeweijer waren ze op een gegeven moment vooral een magazijn. Iedereen presteerde goed, maar extra omzet opleveren? Nee, verklaart ze.

De inhoud die daadwerkelijk verkoop genereerde, dat was míjn werk. Mijn posts op Instagram. Al die extra content was leuk, maar uiteindelijk draaide het om mij. Dus eigenlijk was het niet nodig, voegt ze eraan toe.

In de winkel had Coldeweijer doordeweeks eigenlijk geen klanten, alleen op zaterdagen was het druk.

“Maar de kosten die ik maakte voor dat pand, kon ik niet terugverdienen,” vertelt Yvonne. “Als ik 50.000 euro winst heb gemaakt, is dat al veel van die miljoen. Het is weg.”

1. Deze fouten zal ze niet opnieuw maken.
2. Het is moedig dat ze ervoor kiest dit te delen.
3. Die fouten waren wel erg prijzig.
4. Yvonne maakt een opmerkelijke onthulling!
5. Ze zal hier vast behoorlijk van geschrokken zijn…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven