Je had die oude Flippomap niet moeten weggooien: Zoveel kan een flippo waard zijn!

flipjpg

Indien je bent opgegroeid in de jaren 90, zal je vast nog herinneren hoeveel plezier er te beleven viel aan de Flippo’s. Deze kleine schijfjes, die je ontving bij een zak Smiths chips, waren destijds erg geliefd.

Elke zak chips bevatte één of meerdere Flippo’s, die verzameld konden worden in de bekende speciale Flippomappen.

De populariteit van Flippo’s was enorm; scholen organiseerden zelfs ruilmiddagen speciaal gewijd aan deze rage. Het lijkt wellicht dat Flippo’s nu in de vergetelheid zijn geraakt, maar niets is minder waar.

Heb je nog een oude Flippomap op zolder liggen? Dan kan het de moeite lonen om deze nog eens te bekijken. Compleet gevulde mappen kunnen namelijk aardige bedragen opbrengen, vooral als er zeldzame Flippo’s tussen zitten.

Fouten in de druk zijn zeldzaam, maar als je een Flippo met een afdrukfout bezit, kan deze aanzienlijk meer waard zijn. Op verkoopplatforms zoals Marktplaats worden ze soms aangeboden voor een gemiddelde prijs van 15 euro per stuk.


In goede staat kunnen Joker Flippo’s ongeveer acht euro waard zijn. Super Jokers werden gemaakt om ontbrekende Flippo’s in verzamelingen aan te vullen.


De zeer zeldzame kerstflippo’s uit 1996 werden uitgedeeld aan het personeel van Smiths.


Zeldzame Flippo’s worden zelden te koop aangeboden, maar wanneer dat gebeurt, kunnen de prijzen hoog oplopen. Verzamelaars van Flippo’s kunnen dus baat hebben bij een grondige controle van hun collectie.

1. Ik had die map nooit moeten weggooien!
2. Heb jij de gevulde map nog? Dit kan het je opleveren!
3. Beetje jammer dat ik al mijn flippo’s vroeger weg heb gedaan
4. Veel mensen zullen nu wel balen!
5. Bewaren was dus veel beter geweest!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven