Wees gewaarschuwd: Trek aan de alarmbel als dit bij jouw voordeur ligt!

boontjes 1jpg

In veel huishoudens, vooral die met jonge kinderen of huisdieren, kan het voorkomen dat er af en toe wat chaos in huis of de tuin is.

Automatische concepten

Soms komen we thuis en vragen we ons af hoe bepaalde dingen op een bepaalde plek zijn beland, meestal heeft dit te maken met onze kinderen.

Als het onschuldig lijkt, wijten we het vaak aan huisdieren, maar zelden maakt iets ons echt bezorgd of doet ons nadenken over onverklaarbare gebeurtenissen.

Automatische concepten

Voor Maria Celino-Straker, een vrouw uit Manchester, VK, was dit echter wel het geval toen ze voedselresten ontdekte in haar voortuin.

Op een normale dag kwam Maria thuis en vond een blikje rode bonen voor haar deur.

Eerst dacht ze dat het een grap was van buurtkinderen of dat een dier het blikje uit een vuilnisbak had gehaald.

Echter, een familielid, tevens politieagent, bracht haar op andere gedachten. Hij geloofde niet dat het om een onschuldige grap ging.

Hij waarschuwde haar dat het achterlaten van voedselresten of andere items voor de deur een truc kan zijn die door dieven wordt gebruikt.

Volgens hem kan de dief op deze manier controleren of de huiseigenaar thuis is. Als het afval wordt opgeruimd, betekent dit dat er iemand thuis is en zal de dief waarschijnlijk ergens anders proberen in te breken.

Als het afval echter blijft liggen, zoals in het geval van Maria’s bonenblikje, kan dit aangeven dat de huiseigenaar afwezig is, wat de woning kwetsbaar maakt voor diefstal.

Maria besloot haar ervaring te delen op Facebook, in de hoop anderen bewust te maken van deze truc en te helpen bij het beschermen van hun huis tegen mogelijke inbraken.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven