Let op het weer dit weekend: Dit staat ons te wachten!

regen 1jpg

Er komen stevige buien met regen en onweer over het land vanaf morgenmiddag.

Code geel is afgekondigd voor vrijdag en zaterdag door het KNMI voor heel Nederland. De weerwaarschuwing gaat vrijdagmiddag om 12.00 uur in.

Zware buien, plaatselijk met hagel, worden verwacht vanaf dat moment. De dag zal vermoedelijk droog en zonnig starten, maar dit zal snel veranderen gedurende de dag.

Weeronline voorspelt dat de eerste regenbuien zullen beginnen in Limburg en de Achterhoek, en zich gedurende de dag zullen uitbreiden over het hele land.

Er wordt verwacht dat vooral in het midden en zuiden van Nederland veel neerslag zal vallen, met de regen die pas ’s avonds de noordelijke provincies bereikt.

Zelfs tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag zal het blijven regenen. Het lijkt erop dat de buien op zaterdag niet zullen stoppen.

Er wordt voorspeld dat er zaterdag veel neerslag zal vallen, voornamelijk in de ochtend, met een mogelijke gemiddelde opvanging van 20 millimeter regen over het gehele land.

Volgens Weeronline: “Dit is buitengewoon veel, gezien het gemiddelde van slechts 58 millimeter regen in de hele maand mei.”

Lokale wateroverlast is mogelijk, met potentieel meer dan 40 millimeter neerslag op sommige locaties.

Zondag zullen enkele buien blijven hangen en er kan ook onweer zijn, maar minder neerslag dan de vorige dag wordt verwacht.

Verder zal de zon regelmatig tevoorschijn komen en het wisselvallige weer zal aanhouden in de komende week, waardoor mei dit jaar uitzonderlijk nat verloopt.

In het midden en zuiden van het land is al op meerdere plekken meer

In delen van Brabant is meer dan 100 millimeter regen gevallen, en lokaal zelfs al meer dan 150 millimeter gemeten.

Het KNMI had gewaarschuwd voor veel neerslag en hevige onweersbuien afgelopen weekend. Op sommige plaatsen viel er een maandhoeveelheid aan regen, resulterend in wateroverlast.

Straten, kelders en parkeergarages liepen onder water. Meldingen van schade door omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen kwamen onder andere binnen uit Amsterdam en Utrecht.

1. Hoop dat de weermannen het fout hebben!
2. Vanaf morgenmiddag 12.00 uur gaat de code van kracht!
3. We kunnen ons opmaken voor een kletsnat weekend!
4. Hier wordt je niet bepaald vrolijk van…
5. Het zal toch niet…..?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven