Moet je het deurtje van de wasmachine open of dicht laten na gebruik?

wasm 1jpg

Er zijn in onze dagelijkse huishoudelijke routine vaak kleine dingen die over het hoofd worden gezien, maar die grote invloed kunnen hebben op onze apparaten en kleding.

Een aspect hiervan is de manier waarop we onze wasmachine behandelen na een wasbeurt.

Veel mensen sluiten direct de deur van hun wasmachine nadat ze klaar zijn met wassen.

Hoewel dit er netjes uitziet, kan het onverwachte gevolgen hebben voor zowel de machine als de kleding die erin wordt gewassen.

Deskundigen adviseren om de deur van de wasmachine na gebruik op een kier te laten staan. Dit kleine gebaar kan een groot verschil maken.

“Na elke wasbeurt is het het beste om de deur van je wasmachine op een kier te laten staan. Zo krijgt vocht de kans om te ontsnappen en worden onaangename geurtjes voorkomen,” is het advies.

Door ervoor te zorgen dat de deur open blijft, kun je schimmelvorming en vieze geuren voorkomen, wat zowel goed is voor de machine als voor je kleding.

Extra aandacht is ook nodig voor het zeepbakje van de wasmachine. Het is slim om deze na gebruik open te laten.

Op deze manier kan de binnenkant van de machine opdrogen en wordt voorkomen dat achtergebleven water later problemen kan veroorzaken.

Als het niet mogelijk is om direct na het wassen de was op te hangen, is het essentieel om op zijn minst de deur open te laten.

Het achterlaten van vochtige was in de machine kan leiden tot bacteriële en schimmelgroei, wat onaangename geuren kan veroorzaken die lastig te verwijderen zijn. Het open laten van de deur kan dit risico aanzienlijk verminderen.

Door deze simpele stappen te volgen, kun je de levensduur van

Door je wasmachine te verlengen kun je ervoor zorgen dat je kleding frisser en schoner ruikt. Het is een kleine moeite met grote voordelen voor zowel je huishoudelijke apparaten als je alledaagse comfort.

Ik wist het eigenlijk ook niet…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven