Niet zo voordelig als dat het lijkt: Bonus aanbieding alles behalve voordelig bij de AH!

bonjpg

In vergelijking met budgetsupermarkten zoals Aldi, zijn de prijzen in Albert Heijn vaak hoger.

Ondanks de hogere prijzen, geven consumenten de voorkeur aan Albert Heijn vanwege de indeling van de winkel, brede gangpaden en de verwachte premium kwaliteit van de producten.

WhatsApp Image 2024 04 27 at 140320jpg

Onderzoek wijst echter uit dat Lidl al negen jaar op rij de beste kwaliteit groente en fruit aanbiedt, zelfs beter dan Albert Heijn of Jumbo. Zelfs Nettorama scoort hoger op kwaliteit dan deze grote supermarktketens.

Desondanks blijven veel Nederlanders loyaliteit tonen aan Albert Heijn, deels vanwege gewoontes en de aantrekkingskracht van ‘bonusartikelen’.

WhatsApp Image 2024 04 27 at 140320jpg

Maar soms blijken de zogenaamde deals misleidend te zijn. Producten worden geadverteerd met grote ‘KORTING’ borden, terwijl de originele prijs slechts marginaal hoger ligt dan de afgeprijsde prijs, wat consumenten een onterecht gevoel van besparing geeft.

Bovendien worden bij promoties vaak kleinere verpakkingen aangeboden die bij aankoop in grotere hoeveelheden uiteindelijk duurder zijn dan de standaard grotere verpakkingen.

WhatsApp Image 2024 04 27 at 140320jpg

Zo kan een pak kaas met 14 plakken bijvoorbeeld standaard 5,55 euro kosten en een betere prijs per plak bieden dan de kleinere ‘bonusverpakkingen’.

Deze praktijken hebben bij bepaalde klanten tot frustratie geleid.

WhatsApp Image 2024 04 27 at 140320jpg
author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven