Horeca rekent 10 euro voor een terrasplek in de zon!

te 1jpg

Er is opschudding ontstaan onder inwoners en toeristen van Sevilla vanwege het nieuwe beleid van een lokaal restaurant, waar men 10 euro dient te betalen voor stoelen in de zon. Stoelen in de schaduw blijven kosteloos beschikbaar.

Uit beoordelingen op Olivepress blijkt dat dit restaurant niet het enige is dat extra kosten in rekening brengt voor ‘premium stoelen’ in de zon. Steeds meer mensen uiten online hun ontevredenheid over deze extra tarieven.

Een teleurgestelde toerist deelt dat zij verplicht was om 10 euro te betalen om een plekje in de zon te bemachtigen. “Het stoorde me nog meer dat de helft van het zonnige terras gewoon leeg was.”

Een lokale bewoner bestempelt de extra kosten als ‘absurd’ en vreest dat dit toeristen zal afschrikken. “Als Sevillanos zijn we trots op onze stad.”

“Wij zien deze situatie als een gebrek aan respect jegens toeristen die hier zijn om geld uit te geven.” Zelfs andere bewoners van de stad zijn verontwaardigd.

“Als ze mij 10 euro in rekening brengen voor een stoel, neem ik de hele tafel mee naar huis,”

Een andere inwoner maakte een grapje.


De online discussie groeit ondertussen. Inwoners vragen restaurants om uitleg over het reserveren van zonnige plekken tegen betaling van 10 euro per stoel.


Het is momenteel onbekend hoeveel restaurants in Sevilla deze toeslag hanteren. Voor bezoekers van de stad is het verstandig om van tevoren online te controleren welke restaurants deze extra kosten in rekening brengen.

1. Te belachelijk voor woorden.
2. Schaduwplekje is dan wel weer gratis
3. Zo’n terras sla ik wel over
4. Dat dit uberhaupt zomaar kan…
5. Niet normaal dit!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven