Reis jij met de trein? Deze nep acties en kortingen gaan er rond. Trap er niet in!

trein 1jpg

Op social media circuleren talloze aanbiedingen voor goedkopere treinkaartjes van NS, maar pas op, want de meeste van deze aanbiedingen zijn nep. Het is soms lastig om deze nepacties te herkennen, daarom geven we je enkele tips om ze snel te doorzien.

Met de aankondiging van prijsverhogingen voor treinkaartjes door NS dit jaar, lijken aanbiedingen alleen maar aantrekkelijker te worden.

Helaas zijn oplichters hiervan op de hoogte en proberen hier misbruik van te maken.

NS heeft gereageerd op deze nepacties met de woorden: “Dit soort prijsvragen zul je bij ons niet zien, zeker niet voor deze extreem lage bedragen.”

“Kón het maar voor dat bedrag. Je ziet ons eerder een aanbieding voor een gratis kop koffie of broodje, of een upgrade naar de eerste klas.”

Om deze nepacties snel te herkennen, let op nep-accounts met nagemaakte pagina’s waar je persoonlijke gegevens moet invullen, vergelijkbaar met de echte NS-website.

“Daarbij verkopen we ook zonder korting geen tickets meer op andere websites. Als de aanbieding niet van onze eigen website komt, kun je ervan uitgaan dat deze niet echt is,” meldde de woordvoerder.

Twijfel je aan de echtheid van een aanbieding, neem dan contact op met de klantenservice van NS.

Oplichters hebben echter nog meer manieren om mensen te misleiden. Volg dus de tips van de Consumentenbond om niet bedrogen uit te komen.

Ten slotte, klik nooit zomaar op een link. Laat je niet misleiden!

Om veilig te blijven, vermijd het klikken op verdachte links, omdat er mogelijk kwaadaardige software achter kan zitten.

Bel nooit met 0900-nummers, aangezien oplichters vaak via deze nummers proberen je op te lichten.

Controleer altijd de betrouwbaarheid van winacties op officiële websites voordat je eraan deelneemt.

Als er veel klachten zijn over een bepaalde afzender, kan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ingrijpen.

Twijfel je over de betrouwbaarheid van een aanbieding? Meld dit altijd bij de ACM.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven