Vreemde video van vrouw die kip kookt in NS-trein: Geen regels over koken!

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

“Waarom zou je een simpel broodje kaas eten in de trein als je ook een warme maaltijd kunt bereiden in de coupé?”


“Dat moet de Nederlandse TikTokker Isabelle Joëlla hebben gedacht. Beelden van de jonge vrouw, die met een pan drumsticks bakt in een Nederlandse trein, gaan viraal op het internet.”


“Haar medepassagiers reageren verbaasd, maar Isabelle beweert niets verkeerd te doen. Maar klopt dat wel?”


“Het is niet de eerste keer dat Isabelle met haar elektrische pannetje eten bereidt in het openbaar vervoer.”


“Eerder maakte ze pittige noedels, een video

Met 3 miljoen weergaven en een humoristische impact op velen.

De video waarin ze kip bereidt heeft bijna een miljoen views, maar ontvangt veel negatieve reacties. “Heftig dit, en aso,” zo zegt een kijker.

“Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen,” zo meldt een ander. In de commentaren wordt ook gevraagd of dit wel is toegestaan volgens de NS. “Lijkt mij erg gevaarlijk,” merkt iemand op.

Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen is hierover geen twijfel mogelijk. “We hebben geen specifieke regels tegen het gebruik van een elektrische pan in de trein, maar het is niet de bedoeling,” vertelt hij aan Editie NL.

“We laten ons leiden door de voorschriften,” gaat hij verder. “Het is niet toegestaan om anderen tot last te zijn of gevaarlijke situaties te veroorzaken.”

”Het voorkomen van geuren in de trein is belangrijk. Iedereen begrijpt dit principe zonder dat er specifieke voorschriften voor nodig zijn,”

Ervaarbaar ongemak is een reden waarom kip bakken in het openbaar vervoer als hinderlijk wordt beschouwd, aangezien de geur kan leiden tot overlast voor medepassagiers.

“Het gebruik van elektronische apparaten in de trein brengt potentiële veiligheidsrisico’s met zich mee,” merkt Van Elferen op.

“Als een ongepaste handeling wordt opgemerkt door een medereiziger, kan deze persoon verzekerd zijn dat dit gedrag niet getolereerd wordt en dat er actie ondernomen zal worden door het treinpersoneel,” aldus Van Elferen.

Er is eerder melding gemaakt van mensen die onderweg iets klaarmaken of airfrituren in de trein, dit is geen geïsoleerd incident. Als je dit ziet en je stoort eraan, is er een contactnummer dat je kunt gebruiken om je ongemak te uiten, via sms of app: “06 13 18 13 18.”

Hoewel dit niet altijd direct tot actie leidt, benadrukt Van Elferen dat niet alle klachten opgepakt kunnen worden: “Als jij je stoort aan iemand die naast je zit te eten en je geluiden hoort, kunnen wij hier niet altijd op reageren. Het is toegestaan om in de trein te eten.”

De uiteindelijke beslissing ligt bij de conducteur. Van Elferen benadrukt: “Er is een menselijke factor, maar we moeten allemaal zelf ook nadenken,” in dit soort situaties.

“We moeten rekening houden met anderen in het openbaar vervoer. Het bakken van kip in de trein is een duidelijk voorbeeld van gedrag dat de grens overschrijdt.”

@isabellederoij Vraagt om suggesties voor de volgende keer koken: 🍗
#foodtiktok
#isabellederoij
#kip
#trein
#joostklein
♬ original sound – Isabelle Joëlla

1. Opmerking van een woordvoerder over een opmerkelijke situatie in de keuken:
2. In de trein heb ik veel gezien, maar dit slaat alles!
3. Dit moet je met je eigen ogen zien, anders geloof je het gewoon niet!
4. Een dame deelt een video van het bakken van een kippetje in de trein!
5. De dame is er volledig onschuldig aan! Er staat nergens dat het niet mag..

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven