Transpersoon wil niet meer met meneer aangesproken worden in restaurants!

WhatsApp Image 2024 05 24 at 080006jpg

Als iemand transgender is, betekent dit dat hun genderidentiteit verschilt van de genderidentiteit die bij hun geboorte werd vastgesteld.


Discussies ontstaan vaak in de maatschappij over hoe een transgenderpersoon aangesproken zou moeten worden.


Bijvoorbeeld, een persoon die als jongen is geboren en later vrouw wordt, verwacht correct aangesproken te worden met ‘mevrouw’ en ‘haar’.


Tijdens de vroege fase van de transitie kan het gebeuren dat niet iedereen erkent dat de persoon een vrouw is of dat men hen verward met een man, vooral wanneer de persoon nog een lage stem heeft.

In een situatie zoals hier beschreven, is er sprake van een persoon die zich identificeert als vrouw en liever met ‘mevrouw’ wordt aangesproken.

De persoon wordt helaas vaak onterecht aangesproken met ‘meneer’, wat begrijpelijkerwijs veel frustratie veroorzaakt.

Hoewel de personen die deze fout maken doorgaans excuses aanbieden, blijft de eerder genoemde persoon hier telkens door geraakt en boos over.

Zij tracht het personeel in restaurants duidelijk te maken dat deze verwarring voor haar voelt als “een mes in haar hart”, wat vaak resulteert in vroegtijdig vertrek uit het etablissement vanwege opgebouwde frustraties.

1. Intens om te zien in de video.
2. De persoon in kwestie is helemaal klaar met deze situatie.
3. Duidelijk wordt gemaakt dat ‘meneer’ niet langer wordt geaccepteerd.
4. De boodschap aan het restaurantpersoneel is helder.
5. De pure frustratie van de persoon komt goed naar voren op de beelden.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven