Ongelooflijk: Deze twee banken vragen heel veel geld voor het opnemen van geld!

pa 1jpg

Opname van geld bij een geldautomaat kan gepaard gaan met extra kosten bovenop het opgenomen bedrag.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Sommige banken berekenen kosten voor geldopnames. In dit artikel wordt onthuld welke banken deze kosten doorberekenen en hoeveel dit bedraagt.

In Nederland staat het gebruik van contant geld onder druk. Het demissionaire kabinet had geprobeerd om contante betalingen boven de €3.000 te verbieden, maar dit is nog niet doorgevoerd.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Er is momenteel geen limiet, maar voor aankopen van meer dan €10.000 dient de verkoper een controle van de cliënten uit te voeren als maatregel tegen witwaspraktijken.

Zelfs in Nederland brengen sommige banken kosten in rekening voor geldopnames, wat doorgaans bekend is in het buitenland met extra kosten voor geldopnames.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Volgens de website van de Rijksoverheid brengen banken deze kosten in rekening vanwege de stijgende kosten van contant geld. Banken hebben de vrijheid om te beslissen of ze kosten in rekening brengen en hoeveel deze bedragen.

In Nederland brengen op dit moment de Rabobank en Bunq daadwerkelijk kosten in rekening voor geldopnames.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Bij de Rabobank kan tot een bepaald bedrag per jaar gratis worden opgenomen. Daarna geldt een vast bedrag en een percentage van het opgenomen bedrag als kosten.

Voor Bunq-klanten gelden andere regels, waarbij de eerste opnames gratis zijn en daarna per opname een vast bedrag in rekening wordt gebracht.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze kosten voordat je geld opneemt bij een geldautomaat, om onaangename verrassingen te voorkomen.

1, Dit is een aanzienlijk bedrag voor een simpele geldopname.
2. Hoe vaker je geld opneemt hoe meer je moet betalen!
3. Velen zijn niet op de hoogte van deze kosten!
4. Dit is te absurd voor woorden…
5. Grote kans dat je dit helemaal niet weet!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven