Heel veel producten worden teruggeroepen in Japan vanwege vreemde ontdekking in witbrood!

bakkerij 1jpg

Een grote terugroepactie is gestart door een bekende Japanse broodfabrikant, Pasco Shikishima Corporation, voor ongeveer 104.000 zakken gesneden witbrood.

Volgens BBC News volgt deze actie op de vondst van resten van een zwarte rat in minstens twee broden.

Het brood van Pasco is een populair product in veel Japanse huishoudens en behoort tot de best verkochte broodmerken in het land.

Hoewel het bedrijf niet heeft aangegeven hoe de besmetting heeft kunnen plaatsvinden, heeft het beloofd om de kwaliteitscontroles drastisch te verbeteren om herhaling te voorkomen.

“We spannen ons tot het uiterste in om onze kwaliteitscontroles te versterken, zodat dit nooit meer zal gebeuren,” verklaarde Pasco.

Een melding van ziektegevallen door het geconsumeerde brood is nog niet binnen, de hoop is dat dit zo blijft.

Dit specifieke brood wordt ook geëxporteerd naar markten in de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. De mogelijke impact van de terugroepactie op deze gebieden is nog onduidelijk.

In een land waar voedselveiligheid doorgaans zeer hoog is en voedselterugroepingen zeldzaam zijn, valt deze terugroepactie op.

Recente incidenten, zoals zieke studenten door bedorven melk in de prefectuur Miyagi en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, wijzen op groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven