Problemen met mieren in huis? Probeer deze handige truc met tandpasta!

pasta 1jpg

Indien er sprake is van overlast door mieren of mijten in huis, kan een zelfgemaakt mengsel met tandpasta uitkomst bieden.

Dit is een betaalbare en efficiënte methode die gebruikmaakt van alledaagse ingrediënten die in huis te vinden zijn.

Volg deze handleiding stap voor stap om een effectief bestrijdingsmiddel te maken tegen deze ongewenste bezoekers. Je hebt suiker, bloem, tandpasta en water nodig als basisingrediënten.

Combineer de ingrediënten zoals volgt: Begin met het vermengen van een derde kop suiker met een kwart kop bloem. Voeg drie theelepels tandpasta toe en meng dit met een derde kop water totdat er een consistent deeg ontstaat.

Vorm deegballetjes: Maak kleine balletjes van het mengsel. Deze dienen als lokmiddel voor de mieren en mijten.

Plaats deze balletjes op strategische plekken in huis waar mieren of mijten regelmatig worden gezien, zoals in de keuken, bijkeuken of achter elektrische apparaten. Deze locaties zijn aantrekkelijk voor deze insecten.

Om te voorkomen dat mieren en mijten je huis binnendringen, is het belangrijk om voedselresten en warmte te minimaliseren.

De aanwezigheid van suiker in de balletjes trekt de mieren en mijten aan, terwijl de toegevoegde tandpasta een effectieve manier is om ze te bestrijden. Wanneer de insecten van de balletjes eten, zal de tandpasta hen uitschakelen.

Het advies is om de balletjes regelmatig te vervangen, bij voorkeur twee tot drie keer per week, en dit te herhalen totdat er geen sporen meer van mieren of mijten in huis te vinden zijn.

Deze methode is niet alleen eenvoudig en goedkoop, het is ook een milieuvriendelijk alternatief voor commerciële pesticiden.

Door regelmatige vervanging en strategische plaatsing van het lokmiddel kun je jouw huis effectief vrijhouden van mieren en mijten.

Deze zelfgemaakte pasta is zeer effectief!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven