Nederlandse supermarkten veranderen: servicebalies gaan weg!

supm 1jpg

Na een rondgang langs grote supermarktketens meldt NU.nl dat vrijwel alle winkels in Nederland binnenkort de servicebalies zullen verwijderen.

Huidig dienen de servicebalies onder andere voor de verkoop van tabak en het retourneren van producten.

Vanaf 1 juli wordt het landelijke tabaksverbod van kracht, waardoor tabaksverkoop niet meer mogelijk is bij deze balies.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Volgens een woordvoerder van Jumbo heeft de servicebalie ‘weinig bestaansrecht’ meer zonder tabaksverkoop.

Daarom zullen deze balies verdwijnen. Albert Heijn zal de servicebalie ook in hun filialen verwijderen bij een ‘natuurlijk moment’, zoals een verbouwing of vernieuwing van de winkel.

Supermarktketens zijn het erover eens dat het stopzetten van de tabaksverkoop de laatste druppel is voor het behoud van de servicebalie.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Ook supermarkt Dirk heeft de verkoop van krasloten stopgezet, terwijl er al minder postzegels en kranten worden verkocht.


Klanten die vragen hebben of producten willen retourneren, kunnen hiervoor bij de medewerkers bij de zelfscankassa’s terecht.


Er zijn heftige reacties ontstaan als gevolg van dit nieuws. Op een post van RTL Nieuws uiten verontwaardigde klanten hun mening. Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!

1. Dit is de reden waarom de servicebalies gaan verdwijnen!
2. Alles lijkt te veranderen vandaag de dag!
3. Waar moeten klanten dan naar toe met hun vragen?
4. Belachelijk dat dit gaat verdwijnen.
5. Dit is de druppel voor heel veel supermarktketens!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven