Lied op songfestival zorgt voor positieve wending voor Joost Klein: ‘een goede ontwikkeling’

WhatsApp Image 2024 05 12 at 180440jpg

Deelname aan de finale van het Eurovisiesongfestival afgelopen zaterdag was voor Joost Klein niet mogelijk, maar dit heeft hem niet weerhouden van een significante toename in populariteit.


Het nummer “Europapa” is momenteel het meest gestreamde lied op Spotify in verschillende landen, terwijl de videoclip al meer dan 27 miljoen keer bekeken is op YouTube.


Bovendien heeft het aantal volgers van Joost op Instagram spectaculair toegenomen; hij heeft nu 1,5 miljoen volgers.


Marketingexpert Berend Klumper van ‘Not Selling Liquid’ heeft aan Editie NL gemeld dat ondanks de ongelukkige omstandigheden, de situatie voor Klein in termen van naamsbekendheid zeer voordelig is geweest.


“Joost heeft er ontzettend veel volgers bij gekregen, zijn volgeraantal is meer dan verdubbeld en zijn naam wordt continu genoemd.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

”Er ontstaat bekendheid bij mensen die normaal gesproken niet betrokken zijn bij het songfestival, door hem en zijn muziek.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Rond dit moment heeft “Europapa” ongeveer 52 miljoen streams vergaard op Spotify. “Voor het merk Joost Klein is dit de gunstigste wending geweest, ondanks dat dit niet de gewenste persoonlijke uitkomst is,” benadrukte Klumper.

Ook de STER ondervindt de gevolgen van Kleins diskwalificatie, met financiële tegenvallers door verminderde kijkcijfers.

Bedrijven betaalden elk 26.800 euro voor een reclamespot tijdens de finale, gebaseerd op verwachte kijkcijfers die uiteindelijk halveerden.

Volgens een analyse van kijkcijferexpert Tina Nijkamp van Editie NL zou de STER wellicht genoodzaakt zijn om een vorm van compensatie te bieden, zoals gratis reclamespotjes of een geldteruggave. Het geschatte bedrag van deze mogelijke compensatie wordt op ongeveer 300.000 euro geschat.

De mogelijke juridische gevolgen voor Klein in Zweden blijven onzeker en er zal moeten worden afgewacht wat de uitkomst van het lopende onderzoek zal zijn.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“De uitkomst van het lopende onderzoek is van groot belang. Zelfs bij een negatieve uitkomst hoeft dit niet per se nadelige gevolgen te hebben voor zijn reputatie,” legt Klumper uit.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“Degene die het laatst lacht…”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven