Hoe het Eurovisie Songfestival verraste tijdens het optreden van Israel!

WhatsApp Image 2024 05 11 at 221223jpg

Voor de Israëlische zangeres Eden Golan was de finale van het Eurovisie Songfestival een avond met gemengde gevoelens.

Alhoewel ze “Hurricane” krachtig bracht, kreeg ze zaterdagavond een negatieve respons uit het perscentrum, waar gefluit en boe-geroep te horen waren.

Ondanks dat deze reacties op televisie minder duidelijk waren door het “overgezet applaus op de achtergrond”, was de sfeer in de zaal gespannen.

Met name bij de aanvang van haar optreden en tijdens het Hebreeuwse gedeelte aan het einde van het nummer, leek het publiek hevig te reageren.

Dit was niet de eerste keer dat Golan tijdens dit festival tumult meemaakte; ook gedurende de tweede halve finale en diverse repetities was er al onrust.

Door haar onverstoorbare voortzetting van het optreden liet Golan haar professionele doorzettingsvermogen zien.

Al maanden is de deelname van Israël aan het festival een omstreden onderwerp, vooral door de voortdurende conflicten in Gaza.

Dit heeft geleid tot meerdere demonstraties, niet alleen in de buurt van de festivallocatie, maar ook op andere locaties in Malmö, waar het festival dit jaar plaatsvond.

Niets is wat het lijkt vandaag de dag….

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven