S10 praat openhartig over meedoen aan het Songfestival: ‘Een plek waar van alles gebeurt’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080345jpeg

Zowel onbekende als bekende Nederlanders hebben de editie van het Songfestival gevolgd en het zal een editie zijn die niet snel vergeten zal worden.

Zangeres S10 heeft net als Joost Klein toegegeven dat het voor haar erg zwaar was tijdens haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2022.

Tijdens een interview voor de camera kreeg Stien de vraag of ze het Songfestival had gevolgd en wat haar gedachten waren over de diskwalificatie van Joost Klein.

‘Ik vond het heel raar’, deelde de zangeres voor de camera mee. Ook gaf ze aan dat ze het lastig vindt om haar mening erover te geven omdat ze niet weet wat er precies gebeurd is.

Volgens Stien wordt de druk voor de deelnemers aan het songfestival als zeer hoog ervaren, wat ze zelf ook heeft meegemaakt tijdens haar deelname.

‘Ik ben zelf ook een beetje tegen de lamp gelopen toen ik terugkwam’ merkt Stien op. Volgens haar wordt er veel van je gevraagd, maar gelukkig had zij geluk met de mensen om haar heen.

Volgens Stien is het cruciaal en zelfs noodzakelijk dat deelnemers een sterk ondersteuningsnetwerk hebben.

Zij benadrukt dat er vele regels gelden voor het muziekspektakel, regels waar niet alle deelnemers blij mee zijn.

Ook zij werd vaak gefilmd zonder haar toestemming. Dit alles is te zien in de EO-documentaire over S10 genaamd ‘S10 – Dat het goed blijft gaan met mij’, die vanaf 22 mei beschikbaar is op NPO Start.

De hele situatie rondom Joost klinkt haar niet vreemd in de oren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven