Moeilijke perioden voor Royce de Vries en zijn vrouw: ‘Het is zwaar’

WhatsApp Image 2024 04 16 at 184520jpg

In de podcast “30 MINUTEN RAUW” van Ruud de Wild deelt Royce de Vries openhartig over de blijvende impact van het verlies van zijn vader, Peter R. de Vries.

Royce onthult dat hij nog steeds worstelt met slaapproblemen. “Het is niet zo dat ik alleen op slaappillen slaap, maar er zijn perioden dat slapen moeilijk is.”

“De gebeurtenissen hebben me gevoeliger gemaakt voor slaapproblemen, waardoor ik soms moeite heb om in slaap te vallen,” legt hij uit.

Hoewel spreken over zijn familie hem niet uitzonderlijk zwaar valt, erkent hij dat het een essentiële rol speelt in zijn rouwproces.

“Ik praat al ruim tweeënhalf jaar regelmatig over mijn familie, deels omdat het moet. Het helpt echter ook bij het verwerken van mijn verlies,” vertelt Royce.

Hij benadrukt wel het belang van het privé houden van bepaalde zaken.

Reflecterend op de periode na het verlies van zijn vader merkt hij op dat hij emotioneler is geworden. Ook zijn vrouw Amanda heeft een verandering opgemerkt:

“We leidden een leven vol vieringen en plezier, maar dat is de afgelopen tweeënhalf jaar drastisch veranderd.” Royce deelt dat ze behalve het openbare verlies ook privé uitdagingen hebben moeten doorstaan.

Leven met verlies is niet eenvoudig, zoals hij beschrijft: “Het is zwaar om samen te zijn met iemand die een dierbare heeft verloren.”

“Soms ben ik afgeleid en niet aanwezig, zoals wanneer Amanda iets vertelt en ik uit het raam staar.”

Royce’s openheid in de podcast geeft een inkijk in hoe diep het verlies hem heeft getroffen en wat de voortdurende invloed ervan is op zijn dagelijks leven.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven