De meeste mensen doen het verkeerd: Zet je eieren niet in het vakje van de koelkastdeur!

eie 1jpg

Ben je altijd al in de veronderstelling geweest dat het eierrek in de deur van je koelkast de beste plek is om eieren te bewaren?

Veel mensen delen die gedachte met jou. Maar eigenlijk is dit niet de ideale plek om de kwaliteit van je eieren te behouden.

De frequentie van het openen van de koelkastdeur veroorzaakt temperatuurschommelingen die de versheid van je eieren kunnen beïnvloeden.

Vlatka Lake, specialist bij Space Station, legt uit dat door de constante veranderingen in temperatuur de houdbaarheid van eieren aanzienlijk kan afnemen. Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem.

De tip is om eieren in hun originele verpakking te laten en ze achterin de koelkast te bewaren, waar de temperatuur het meest stabiel blijft.

Door deze methode te gebruiken, blijven je eieren langer houdbaar en wordt het risico op bacteriegroei verminderd doordat temperatuurvariaties worden beperkt.

Zelfs als je niet direct kunt zien hoeveel eieren er nog zijn, wegen de voordelen van stabiele bewaartemperatuur zwaarder dan dit kleine ongemak.

Daarom is het goed om jezelf eraan te herinneren deze tips toe te passen in plaats van je eieren automatisch in de koelkast te plaatsen na het winkelen.

Een kleine verandering in hoe je je eieren bewaart kan een groot verschil maken voor de versheid van je ontbijt. Volg deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.


1. Al mijn hele leven doe ik het dus blijkbaar verkeerd.
2. Men neemt al die tijd aan dat het daar moet zijn.
3. Het is hoog tijd dat ook ik hiermee stop.
4. Ik moet toegeven dat dit totaal onbekend terrein voor me is.
5. Het is vreemd. Zo eenvoudig, maar dit is nooit bij me opgekomen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven