Rapper Boef boos op Nederland: ‘Als ik een witte artiest was geweest’

WhatsApp Image 2024 05 28 at 153625jpg

Er wordt gezegd dat Rapper Boef één van de succesvolste rappers is in Nederland, maar ook één van de meest omstreden artiesten.


Vroeger bekend als treitervlogger, heeft hij zijn loopbaan weten om te vormen tot één van de meest gestreamde rappers van het land.


Dit is een noemenswaardige prestatie, maar blijkbaar is niet iedereen positief over hem. Door zijn soms controversiële televisieoptredens en reputatie lijkt het erop dat grote media niet altijd zijn successen willen erkennen.


Boef zegt de eerste Nederlandse artiest te zijn die ooit 100 gouden of platina platen heeft behaald. Maar volgens hem wordt hier weinig nadruk op gelegd:


“Ik ben de eerste Nederlandse artiest slash rapper die ooit honderd gouden of platina platen heeft gehaald, wat een hele hele hele zieke mijlpaal is…”


Boef klaagt over het gebrek aan media-aandacht, zeggende: “En dan is de Nederlandse media helemaal stil erover. Het interesseert ze geen ene roer. Tuurlijk schrijven ze niet op dat ik succesvol ben.”


“Als ik een blanke Nederlandse artiest was geweest, had de hele media vol gestaan en had elke talkshow het over mij gehad.”


“Maar als het over Boef gaat: ssst. Maar als Boef door rood licht loopt… Boef, loopt door rood licht en maakt het heel gevaarlijk… Aaagh.”


Boef heeft vaker de Nederlandse media bekritiseerd, waarbij hij eerder aangaf dat er na een van zijn optredens vorige maand een vechtpartij zou zijn geweest, wat breed werd uitgemeten in de pers.


Volgens Boef benaderde de media het op een onjuiste manier door zijn naam op te nemen in de titel en het incident als ernstig voor te stellen: “De media moet het natuurlijk weer framen met mijn naam in de titel en het doen lijken alsof het levensgevaarlijk was.”

1. De rapper is niet blij en maakt dat duidelijk.
2. Boef uit ontevredenheid over de Nederlandse media.
3. Misschien heeft hij een punt.
4. Het is wat het is…
5. Moeten we nu medelijden hebben?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven