Prinses Amalia mag niet zomaar trouwen: Veel voorwaarden en regels!

amaliajpg

Net als veel van haar leeftijdsgenoten in koninklijke kringen, verkent de 20-jarige Prinses Amalia de wereld van daten.


Gezien haar positie brengt dat echter extra uitdagingen met zich mee. Wat wordt er verwacht van iemand die serieus wil daten met een troonopvolger?


Prinses Amalia kan niet zomaar met iemand trouwen als ze haar rechten op de troon wil behouden. Er gelden strikte regels voor wie in aanmerking komt.


Speculaties over Amalia’s liefdesleven zijn tot nu toe slechts dat – speculaties. Hoewel de Duitse jongen en de Bulgaarse kunstenaar momenteel vrienden zijn, wie weet wat de toekomst brengt?


Als Amalia met een andere troonopvolger wil trouwen, zal een van hen afstand moeten doen van de troon. Dit zou de lijn van opvolging in een van de koninkrijken veranderen.


Volgens de Belgische wetgeving is het voor Amalia onmogelijk om met een Belgische prins te trouwen, een regel die teruggaat tot 1830 om machtsgrepen te voorkomen.

Onderzoek naar een potentiële partner gebeurt voordat een relatie serieus wordt, waarbij verschillende aspecten zoals druggebruik en financiële geschiedenis worden gecontroleerd.

Achtergrond speelt een rol naast liefde bij het kiezen van een partner, vooral voor leden van koninklijke families die vaak de voorkeur geven aan gelijke sociale kringen.

Geduld is een essentiële factor in koninklijke relaties, zoals te zien is in duurzame partnerschappen zoals die van prins William en Catherine. Zekerheid over de partnerkeuze is van groot belang.

Naast liefde is ook een medische keuring, inclusief vruchtbaarheidstests, vereist om te verzekeren dat eventuele nakomelingen gezond zullen zijn.

De goedkeuring van een koninklijke partner door de Tweede Kamer is een cruciale stap, waarbij met name gedrag en achtergrond worden beoordeeld.


Volgens Prinses Amalia is de liefde belangrijker voor haar dan de troon, wat overeenkomt met haar vader’s gedachtegoed.


Mark Rutte opperde dat Amalia in de toekomst met een vrouw zou kunnen trouwen zonder haar recht op de troon te verliezen. Echter zouden hier wel juridische vraagstukken bij komen kijken.


1. Eventuele toekomstige partner haakt wel af na het zien van deze waslijst.
2. Jeetje dat gaat wel heel erg ver!
3. Bij het lezen van deze regels en voorwaarden krijg je de kriebels
4. Dit wordt er allemaal onderzocht als ze een partner krijgt!
5. Eventuele partner raakt zijn privacy direct kwijt!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven