Prinses Amalia krijgt aanzienlijke vergoeding in 2025

amaliajpg

Na aanvankelijk afstand te hebben gedaan van haar jaarlijkse onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro, lijkt Prinses Amalia nu van gedachten te zijn veranderd en wil ze dit bedrag vanaf 2025 alsnog ontvangen.

Op haar 18e verjaardag schreef ze na felle kritiek een brief aan premier Mark Rutte waarin ze aangaf het ongemakkelijk te vinden om dit bedrag te ontvangen zonder daar een significante tegenprestatie voor te leveren, vooral gezien de moeilijke omstandigheden waarin veel andere studenten zich bevinden.

Haar verblijf in Spanje en de omgang met rijke vrienden zouden mogelijk invloed hebben gehad op haar beslissing.

Kroonprinses Amalia lijkt de vergoeding nu te willen gebruiken om haar financiële onafhankelijkheid te benadrukken.

De vergoeding wordt volledig gefinancierd door belastinggeld en dekt geen beveiligingskosten, aangezien daarvoor een apart budget beschikbaar is.


Een dekking van de kosten van haar studie en accommodatie door haar ouders wordt ook waargenomen. De vergoeding lijkt gericht te zijn op zaken zoals kantoorruimte of een werkruimte.


Er is weinig steun vanuit het publiek voor deze keuze van de toekomstige koningin. Op sociale media uiten velen hun verontwaardiging over het ontvangen van miljoenen euro’s door een kleine elite, terwijl anderen in armoede leven.


Sommigen zijn van mening dat het geld beter besteed kan worden aan liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor minderbedeelden.


Ook Johan Derksen heeft in een aflevering van Vandaag Inside zijn ongenoegen geuit over de beslissing die Amalia heeft genomen.


Volgens hem heeft Amalia eerder de vergoeding afgewezen, maar nu lijkt ze terug te komen op haar beslissing om een andere levensstijl te kunnen bekostigen.

Het is vermoedelijk dat ze de vergoeding zal gebruiken voor dit specifieke doel:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven