Te bizar: Bij deze vijf attractieparken betaal je een vermogen voor parkeren!

par 1jpg

Veel mensen genieten graag van een dagje weg in Nederland, vooral naar de diverse pretparken die het land te bieden heeft.

Maar het plezier wordt steeds prijziger, niet alleen vanwege de hoge toegangsprijzen, maar ook door de toenemende kosten voor parkeren.

In dit artikel belichten we dit aspect van het bezoek aan pretparken, dat voor velen een onaangename verrassing kan zijn.

De meerderheid van de bezoekers komt met de auto, vaak samen met vrienden of familie.

Een dagje uit is in 2024 een behoorlijke investering geworden. De Efteling bijvoorbeeld hanteert entreeprijzen tussen de €43 en €51 per persoon.

Ook de prijzen voor eten en drinken binnen de parken zijn recentelijk fors gestegen.

Zo betaal je bijna vier euro voor een flesje water en bijna zes euro voor een broodje Unox.

Ondanks de mogelijkheid om zelf eten en drinken mee te nemen, blijven de hoge kosten een struikelblok voor velen.

Gelukkig zijn er vaak manieren om korting te krijgen op entreeprijzen door online tickets te kopen of gebruik te maken van speciale acties.

Voor frequente bezoekers kan een abonnement voordelig zijn. Maar de kosten beperken zich niet tot alleen de entreeprijzen.

Naast mogelijke extra’s zoals ijsjes of snacks, moeten bezoekers ook rekening houden met brandstofkosten en vooral parkeerkosten.

Onderzoek wijst uit dat de parkeertarieven bij de vijf grootste parken van Nederland aanzienlijk hoog liggen. Hieronder vind je een overzicht van de parkeerkosten per park.

Duinrell €15
Efteling €12,50
Walibi €12
Toverland €10
Slagharen €10
author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven