Actie in de problemen: Nieuwe winkel wint terrein in Nederland!

acti 1jpg

Gunstig nieuws voor de vaste klanten van de populaire winkelketen Action: er is een nieuwe speler op de markt die soortgelijke producten tegen zeer lage prijzen aanbiedt.

Dit zou consumenten wellicht verheugen, maar het zal waarschijnlijk minder goed ontvangen worden door de Action zelf.

Lang bekend als dé winkel voor koopjes, biedt Action al jarenlang een gevarieerd assortiment van producten aan tegen (redelijk) betaalbare prijzen.

Van huishoudelijke artikelen tot cosmetica, speelgoed, glaswerk, buitenspullen, tuingereedschap en zelfs verf benodigdheden.

En natuurlijk zijn ook goedkope telefoonaccessoires zoals oplaadkabels of hoofdtelefoons in overvloed verkrijgbaar. Kortom, bij Action is het aanbod zeer divers.

Lelijk, sinds kort heeft Action een nieuwe concurrent genaamd winkelketen ‘Die Grenze’ die opkomt in de Nederlandse markt.

Deze keten wil kwaliteitsproducten aanbieden tegen betaalbare prijzen, wat veel consumenten aanspreekt.

Die Grenze, ook bekend als Medikamente Die Grenze (MDG), is sinds 2007 actief in Nederland, met zijn eerste vestiging in Denekamp.

Sinds de oprichting is Die Grenze snel gegroeid en heeft het momenteel 53 vestigingen door heel Nederland.

Met hun groeiende klantenbestand en omzet zorgt Die Grenze voor enige onrust bij Action. Zal Die Grenze binnenkort de goedkoopste zijn?

Het verlagen van de prijzen van 2.500 producten door Action is vandaag aangekondigd, wat geen toeval lijkt te zijn. De concurrentiestrijd tussen deze twee ketens zal alleen maar intenser worden.

1. Het aantal vestigingen van de concurrent in Nederland is inmiddels gegroeid naar 53.
2. Er is een mogelijkheid dat Action in de toekomst niet langer de goedkoopste zal zijn.
3. Tot voor kort was deze winkelketen onbekend.
4. Action zal hoogstwaarschijnlijk genoodzaakt zijn om de prijzen nog verder te verlagen.
5. De rivaliteit tussen de twee zal toenemen in hevigheid!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven