Bizarre video: PostNL bezorger gaat door het lint als bewoner die niet thuis is!

psbjpg

Een belsignaal klinkt opnieuw en daar staat weer een pakketbezorger voor de deur bij de buurman.

Het lijkt erop dat zodra een pakketbezorger merkt dat je één keer een pakket aanneemt, je daarna voor de hele straat bereikbaar bent.

Ze blijven aanbellen voor alle buren die niet thuis zijn. Afwezige buren zijn niet alleen een bron van frustratie voor jou, maar ook voor de bezorgers zelf.

Wat velen niet weten is dat de meeste pakketbezorgers niet betaald krijgen voor een pakket dat niet afgeleverd kan worden bij een afwezige ontvanger.

De bezorgers worden alleen vergoed voor daadwerkelijk afgeleverde pakketten.

Als een pakket niet afgeleverd kan worden omdat de bewoner afwezig is, moeten ze het terug meenemen zonder compensatie.

Dit vormt vooral een financiële tegenvaller voor zelfstandige pakketbezorgers, die meestal als zzp’ers opereren.

Om dit te omzeilen, bellen ze aan bij de buren in de hoop alsnog het pakket te kunnen afleveren.

Zelfs deze oplossing neemt vaak de frustratie niet weg bij de bezorgers. Onlangs raakte een postbezorger volledig overstuur toen een bewoner niet thuis bleek te zijn.

De bewoner had echter een Ring deurbel die het hele voorval gedetailleerd vastlegde.

Toen de bewoner niet opendeed, begon de postbezorger te schelden en smeet het pakket hard op de grond van de buurman, om vervolgens daar aan te bellen.

De bewoner zag alles via zijn deurbel en reageerde onmiddellijk: “Hey vriend, kun je alsjeblieft kalm blijven? Ik zal deze beelden opslaan en naar je werkgever sturen!”

De bewoner heeft zijn drie gement waargemaakt en contact opgenomen met PostNL via X om het voorval te melden.


Het incident onderstreept het belang van thuis zijn op het moment van verwachte levering en het respectvol omgaan met bezorgers, zelfs als ze geconfronteerd worden met uitdagingen.


author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven