Met deze handige tips ontdek je wie je belt met een onbekend nummer!

ano 1jpg

In deze moderne tijd is het niet ongebruikelijk om telefoontjes te ontvangen van een onbekend nummer.

Dit kan nieuwsgierigheid opwekken over wie er aan de andere kant van de lijn is, vooral als hetzelfde nummer herhaaldelijk belt zonder een voicemailbericht achter te laten.

Door te proberen de identiteit van de beller te achterhalen voordat je terugbelt, kan het je vele problemen besparen, of het nu gaat om een oplichter, een opdringerige verkoper, of misschien een bekende waarvan je het nummer nog niet kent.

Een handige tip is om het onbekende nummer op te slaan onder een zelfgekozen naam in je telefoon.

Vervolgens kun je deze naam zoeken in WhatsApp; soms wordt de identiteit van de beller onthuld via een profielfoto. Ook kan Facebook van pas komen.

Zet het nummer in de zoekbalk zonder de landcode (bijvoorbeeld ’06’ voor Nederlandse nummers weglaten) en kijk of er een profiel zichtbaar wordt. Houd er rekening mee dat niet iedereen deze zoekfunctie heeft ingeschakeld, dus deze methode werkt niet altijd.

Als deze stappen geen resultaten opleveren, probeer het nummer dan via Google op te zoeken. Zakelijke nummers zijn meestal gemakkelijk online te vinden.

Er bestaan ook websites die dienst doen als moderne telefoongidsen of die specifiek waarschuwen voor verdachte nummers en mogelijke oplichters.

Indien geen van deze methoden helpen om de identiteit van de beller te achterhalen, overweeg dan om anoniem terug te bellen om te zien wie er vervolgens reageert.


Indien er geen antwoord volgt of de situatie vreemd aanvoelt, is het verstandig om onmiddellijk het nummer te blokkeren om problemen in de toekomst te voorkomen.


Met behulp van deze tactieken ben je beter voorbereid om te reageren op onbekende telefoontjes en jezelf te beschermen tegen potentieel ongewenste of schadelijke interacties.


Ga ik zeker proberen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven