Marieke Elsinga in ziekenhuis: Zorgen en problemen helaas nog niet verdwenen!😥🙏(4 minuten lezen)

Marieke Elsinga in ziekenhuis: Zorgen en problemen helaas nog niet verdwenen!😥🙏(4 minuten lezen)

24 januari 2023 Uit Door Trendy Filmpjes

De 36 jarige Marieke Elsinga heeft een bezoekje gebracht aan het AMC. Er werden foto’s gemaakt om te onderzoeken waar de heftige jeuk op haar benen vandaan komen.

Tijdens haar zwangerschap kreeg Marieke last van jeuk, een specialist vertelde haar destijds dat het om zwangerschapsjeuk zou gaan.

“Mijn leven ondertussen bij de medisch fotograaf in het AMC….”, vertelt Marieke op Instagram. “Heb weleens leukere fotoshoots gehad.”

Na de bevalling zou de jeuk verdwijnen maar dat is niet het geval. “Nog steeds in onderzoek waar de jeuk vandaan komt.”

De radio presentatrice had nooit gedacht dat jeuk erger zou zijn dan pijn. “Leek mij altijd een beetje onzin. Nou, daar ben ik van teruggekomen.”

“In mijn zwangerschap ontdekte ik één jeukend plekje op mijn linkerbeen. Het groeide uit tot meerdere plekken op beide benen, werd bestempeld als zwangerschapsjeuk en zou na de bevalling wel verdwijnen.”

‘Voorgeschreven zalfjes en crèmes hielpen maar matig en in de eerste week na Jip z’n geboorte trok het niet weg, maar werd het alleen maar erger. Eczeem zou het zijn. Maar de behandeling sloeg niet aan.’

Tot op de dag van vandaag is de vreselijke jeuk nog steeds aanwezig. ‘Inmiddels – bijna acht weken na mijn bevalling – doet staan zeer,

ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Meilandjes reageren op het heftige nieuws: ‘Er is eigenlijk niks aan de hand’🙏😲

ga ik soms gek van de jeuk onder een koude douche en neemt m’n vriend me dansend mee door de woonkamer om me af te leiden (Hollandse hits zijn favoriet!)’, aldus Marieke.

Elsinga vindt het belangrijk om haar verhaal te delen, dit omdat het dus niet alleen maar rozengeur en maneschijn is.

Ze hoopt door het delen van haar verhaal meer bewustwording te creëren wat betreft de klap die een lichaam krijgt tijdens, maar ook na, de bevalling.

‘Fysiek én mentaal. Mijn kraamtijd met Jip is zalig, maar ik heb ook verdriet, omdat ik voor mijn gevoel soms geen ruimte in mijn hoofd heb voor die kleine, omdat de jeuk zoveel plek inneemt.

Je ziet hier alleen de vrolijkheid, de blije koppies, misschien het terugverende lijf, maar ontzwangeren is soms een f*cking zwaar proces.

Niet erg, want het is het allemaal meer dan waard, maar misschien is dit een hart onder de riem voor andere (wens)moeders.’

ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Monique Westenberg deelt emotionele foto: ‘Zal niet de wereld veranderen’🙏😥