Foto’s verschenen van vrouw die mogelijk camerawerk deed: Begon hier het probleem met Joost Klein?

jkjpg

De ophef rond Joost Klein en zijn diskwalificatie tijdens het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö blijft velen bezighouden.


Met het Zweedse politieonderzoek dat nog gaande is naar het incident met een mogelijke cameravrouw, wordt gespeculeerd dat het nog geruime tijd kan duren voordat er meer duidelijkheid komt.


AVROTROS heeft gemeld dat de cameravrouw Joost’s verzoek om na zijn optreden niet gefilmd te worden, niet heeft gerespecteerd.


Dit verzoek kwam voort uit het feit dat het einde van zijn lied, dat over zijn overleden ouders gaat, voor hem zeer emotioneel is.


Ondanks het verzoek zou er toch gefilmd zijn, wat Joost uiteindelijk tot een gefrustreerde reactie dreef. Er wordt beweerd dat hij een dreigende beweging maakte richting de cameravrouw, wat resulteerde in zijn diskwalificatie.


Voor sommigen lijkt deze actie een reactie op uitlokking te zijn, wat tot mogelijke disproportionele straf kan leiden.


Er wordt nu gewacht op een officiële uitspraak in deze zaak, waarbij velen benieuwd zijn naar potentiële bewijsbeelden die mogelijk van belang kunnen zijn. De aanwezigheid van dergelijke beelden wordt echter betwist.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De specifieke aanklacht tegen Joost is nog niet openbaar gemaakt, aangezien alleen een “dreigende beweging” waarschijnlijk niet voldoende is voor een diskwalificatie.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op Twitter wordt ondertussen gesuggereerd dat er beelden circuleren van een vermeende cameravrouw die heimelijk Joost backstage zou hebben gefilmd, een plek waarop filmen verboden was.

Er wordt gesuggereerd dat ze op listige wijze om regels heen probeerde te werken door zich voor te doen als iemand anders terwijl ze eigenlijk inzoomde op Joost.

Er stond bij de video geschreven: “Nederlandse vertegenwoordiger [Joost] houdt niet van ons en vroeg om niet gefilmd te worden. Ik heb zijn wens gerespecteerd en daarom een foto gemaakt van onze prachtige danser!”

Dit voegt een extra dimensie toe aan de complexe situatie rondom Klein’s betrokkenheid bij het songfestival. Het is en blijft jammer.

Deze beelden tonen duidelijk aan dat er sprake is van provocatie!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven