Moeder van Sonja Bakker deelt problemen: ‘Ik trek het niet meer’

WhatsApp Image 2024 05 24 at 154934 1jpg

In de nasleep van de situatie rond plagiaat is Sonja Bakker volledig verdwenen uit de schijnwerpers. Zelfs Abeltje, haar moeder, heeft geen mogelijkheid om met haar in contact te komen. In een interview met Shownieuws deelt Abeltje haar verhaal.

Al geruime tijd hebben Sonja en Abeltje geen contact meer. Volgens Abeltje begon de vervreemding toen Sonja bekend werd. “Ja, toen kwam ook die vervreemding. Ik bestond niet meer,” vertelt ze.

“Als ik dan in de winkel was en ik zag de Privé, Story of een van die bladen, dan keek ik vlug en zag ik haar even. Ik voel nu dat ik weer moet uitkijken dat ik niet ga huilen. Ik bestond niet.”

Deze periode was ontzettend zwaar en Abeltje heeft er een boek over geschreven. “Ik dacht: acht jaar met een zenuwinzinking, heimwee en gemis… Die pijn voel ik nog wel, ja,” vervolgt ze.

Ondanks herhaalde pogingen om het contact te herstellen, heeft Abeltje inmiddels de hoop opgegeven.

Na het nemen van de beslissing heeft ze ervoor gekozen om geen contact meer te leggen met haar dochter. “Ik wil het niet meer. Het klinkt heel hard, ik blijf van haar houden, maar ik kan het niet meer aan.”

Evert Santegoeds wijst erop dat het opvallend is dat Sonja sinds de plagiaatrel met niemand meer contact heeft.

“Met wie heeft Sonja nog wel contact? Dat kun je je ook afvragen, want ze heeft zichzelf helemaal teruggetrokken op Ibiza.”

“Ik sprak vandaag met een heleboel mensen om met haar in contact te komen voor commentaar op de lancering van dit boek, maar er is niemand die haar nog spreekt,” vertelt hij in Shownieuws.

“Om de een of andere reden wil ze helemaal niets meer na die plagiaataffaire. Dat heeft haar zeer aangegrepen en daar geeft ze de pers en de media de schuld van. Dat staat natuurlijk helemaal los van dit verhaal, wat al veel langer speelt.”

1. Moeder Abeltje heeft de hoop opgegeven…
2. Abeltje kan het niet meer aan en heeft genoeg verdriet gehad.
3. Jeetje blijft heftig voor een moeder.
4. Toch wel heel erg verdrietig voor haar moeder.
5. Haar moeder heeft een drastische keuze gemaakt…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven