Wat McDonald’s medewerkers niet eten: 4 gerechten die ze links laten liggen.

mcdo 1jpg

Er zijn verschillende opties naast de geliefde Big Mac die McDonald’s aanbiedt. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur als het op fastfood aankomt.


De medewerkers van McDonald’s kennen als geen ander de gerechten die ze liever niet eten. Zij hebben uit eerste hand ervaring met het bereiden en consumeren van de maaltijden.


Met input van huidige en voormalige medewerkers heeft Business Insider onthuld welke gerechten niet hoog op hun favorietenlijstje staan. Hier zijn vier van de minder geliefde opties onder het personeel van McDonald’s:


De Filet-O-Fish van McDonald’s heeft een speciale plek in het menu sinds 1965. Vooral tijdens de vastentijd is het populair, wanneer katholieken op vrijdagen geen vlees eten.


Zelfs voormalig president Trump houdt van dit gerecht, en bestelde vaak twee visburgers tegelijk, samen met twee Big Macs en een grote chocolademilkshake.


Volgens twee medewerkers van de fastfoodketen, die met Business Insider spraken, is dit gerecht echter minder populair.

Een voormalige medewerker uit Virginia vindt de Filet-O-Fish vooral geschikt voor oudere klanten vanwege de gemakkelijke kauwbaarheid, maar hijzelf houdt niet van de smaak. Een ander personeelslid beschreef de visburger als “tamelijk smakeloos”.

Een medewerker uit Minnesota gaf aan dat hij geen van de gezondere opties op het menu zou kiezen, zoals de salades.

Hij is geen fan van de hoeveelheid sla en groenten in de salades en vindt bovendien dat de calorieën verrassend hoog zijn.

Bijvoorbeeld, de ‘Crispy Chicken Salad’ bevat 520 calorieën en de ‘Bacon Ranch Salad with Buttermilk Crispy Chicken’ bevat er 490. Ter vergelijking, een Big Mac heeft 540 calorieën.

Twee andere medewerkers hebben aan Business Insider laten weten dat ze de kipburgers vermijden, omdat deze rijk zijn aan boter en daarom ongezonder zijn dan ze lijken.


Informatie is vrijgegeven door een voormalige manager van een McDonald’s-vestiging die aangaf dat hij gewoonlijk voorbij gaat aan de nieuwe gerechten op het menu en de voorkeur geeft aan de basisproducten van het fastfoodrestaurant.


Ondanks de diversiteit van het menu van McDonald’s, hebben niet alle gerechten de voorkeur van het personeel. Hun individuele smaakvoorkeuren en gezondheidsbewuste keuzes spelen een rol in wat ze van het menu kiezen.


Het is van belang te benadrukken dat smaak subjectief is en wat de een lekker vindt, kan minder aantrekkelijk zijn voor een ander.


Grote kans dat jij dit nu ook niet meer gaat bestellen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven