Max Verstappen geeft eindelijk duidelijkheid over vertrek!

WhatsApp Image 2024 05 03 at 115445 1jpg

De geruchtenmolen draait op volle toeren in de Formule 1-wereld, met speculaties dat Max Verstappen Red Bull Racing zou kunnen verlaten voor een overstap naar Mercedes.

Volgens The Sun is Mercedes bereid om Verstappen een astronomisch bedrag van 128 miljoen pond per jaar te betalen, wat aanzienlijk hoger is dan zijn huidige salaris van ongeveer 55 miljoen euro bij Red Bull.

Interne verschuivingen bij Red Bull voeden de speculaties, met het mogelijke vertrek van Adrian Newey, een sleutelfiguur binnen het team.

Newey, die bekend staat om zijn belangrijke rol in het succes van het team, heeft een andere positie gekregen binnen de organisatie.

In reactie hierop gaf Max Verstappen zijn gedachten: “Toen Adrian begon bij Red Bull was hij enorm belangrijk voor het succes dat ze hadden, maar met de jaren is zijn rol veranderd.”

“Ik denk dat veel mensen niet begrijpen wat hij daadwerkelijk deed. Ik zal niet zeggen dat hij niets meer deed, maar zijn rol is wel veranderd.”

“Er zijn veel goede mensen bij het team gekomen die de hele technische afdeling sterker hebben gemaakt.”

“Ik had natuurlijk liever gehad dat Adrian was gebleven omdat je altijd op zijn ervaring kunt vertrouwen, en bovendien is hij een geweldig persoon om mee te sparren.”

Ondanks de speculaties benadrukt Verstappen dat de situatie binnen het team minder chaotisch is dan men doet vermoeden.

“Voor de buitenwereld lijkt dit nieuws misschien heel dramatisch, maar als je weet wat er daadwerkelijk binnen het team gebeurt, dan is het niet zo dramatisch als dat het lijkt.”

“In de pers maken mensen er hele verhalen van, ook omdat ze niet weten hoe de rollen binnen het team precies zijn.”

De discussies over de toekomst van Max Verstappen worden binnenkort concreter.

Zijn vader, Jos Verstappen, en manager, Raymond Vermeulen, zullen binnenkort overleggen met de drie eigenaren van Mercedes, waaronder teambaas Toto Wolff, om meer duidelijkheid te krijgen over de toekomst van de jonge coureur in de sport.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven