Manuela Kemp vertelt over moeilijke tijd: ‘Toen besloot ik het rustiger aan te doen’

mk 1jpg

Plotseling verdween Manuëla Kemp twee jaar geleden uit de schijnwerpers tijdens het radioprogramma De MAX. Ze begon onverwachts onsamenhangend te praten, wat tot speculaties leidde over haar toestand.

Na een lange periode van stilte geeft Manuëla eindelijk openheid van zaken in een interview met de VARA-gids.

Wat was de werkelijke oorzaak van haar afwezigheid en hoe gaat het nu met haar? Manuëla onthult dat het afgelopen jaar zwaar voor haar is geweest vanwege gezondheidsproblemen.

“Vorig jaar was een behoorlijk ziekenhuisjaar. Ik had veel last van epilepsie, iets wat ik als kind ook al had. Het kwam terug, heel vervelend. Maar gelukkig heb ik nu goede medicatie,” deelt ze.

Naast epilepsie kampte ze ook met andere gezondheidskwalen. “Er waren nog andere dingen, ik heb ooit een zware rugoperatie gehad en kreeg opnieuw last van mijn rug.”

De gezondheidsproblemen van Manuëla kwamen niet onopgemerkt.

Ze geeft toe dat ze tijdens haar lange carrière vaak voorbij gerend is.

“Tijdens 40 jaar werken ren je jezelf voorbij. Dan heb je het zo druk dat je niet in de gaten hebt dat het niet zo lekker met je gaat,” vertelt ze.

Uiteindelijk leidden de fysieke klachten en drukte tot een wake-up call. “Ik ben vorig jaar helemaal door de mangel gegaan en heb mezelf compleet laten nakijken.”

“Toen heb ik besloten zaken anders aan te pakken, het rustiger aan te doen.” Na haar besluit om het rustiger aan te doen, heeft Manuëla haar leven opnieuw ingericht.

Haar liefde voor zwemmen heeft ze herontdekt, wat niet alleen haar fysieke gezondheid heeft verbeterd, maar ook mentaal positief heeft beïnvloed.

“Ik zwem veel. Als je steeds fysieke klachten hebt, werkt dat ook mentaal door. Depressief is een groot woord, maar ik werd er niet vrolijker van.”

Er wordt optimistisch gezegd: “Nu ben ik op de terugweg en krijg ik weer overal zin in.” Manuëla heeft zich opnieuw gericht op haar oude passies.

Nu houdt ze zich bezig met het creëren van diverse items, van sieraden tot lampen. Deze creatieve activiteiten geven haar nieuwe energie en voldoening.

Haar enthousiasme wordt duidelijk uitgedrukt: “Ik hou me op het ogenblik vooral bezig met mijn oude liefde: spullen ontwerpen en maken. Van sieraden tot lampen,” vertelt ze.

Ondanks haar lange en succesvolle loopbaan in de media, heeft Manuëla geen spijt van haar beslissing om een stap terug te doen.

Reflecterend zegt ze: “Na bijna 40 jaar vond ik het even mooi geweest, maar ik heb het altijd ontzettend leuk gevonden. Vooral werken in een team,”.

Door haar keuze om afstand te nemen van de radio en televisie, vond ze de innerlijke rust die ze nodig had om te herstellen en haar aandacht te richten op nieuwe projecten.

1. De redenen waarom ze volledig uit de schijnwerpers is gestapt
2. Hoe ingrijpend alle gebeurtenissen zijn geweest.
3. Ze deelt nu eindelijk haar verhaal.
4. Dit raakt me toch wel..
5. Waarom ze uiteindelijk geen andere keuze had dan uit de schijnwerpers te stappen

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven