Loiza Lamers gaat de uitdaging aan met Johan Derksen!

WhatsApp Image 2024 05 16 at 141515 2jpg

Er vond gisteravond een opmerkelijk gesprek plaats tussen Loiza Lamers en Johan Derksen bij Vandaag Inside.

In zijn bekende stijl stelde Derksen deze week openlijk de vraag of Nikkie de Jager een ‘man of vrouw’ is, waarbij hij zichzelf corrigeerde naar ‘zij’.

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

Lamers wees erop dat zowel René van der Gijp als Johan off-camera erg vriendelijk zijn: “Dat vind ik dan zo jammer.”

‘Buiten beeld zijn jullie zo aardig, maar gisteravond noemde je Nikkie een ‘jongen’. Later corrigeerde je dat naar ‘zij’, dus ik denk: je doet het expres.”

Johan stotterde: “Ja, nee, nee, nee, maar: ik ben daar niet zo goed in.” Lamers reageerde direct: “Ja, maar hoeveel jaren ben je er al niet zo goed in?”


“Ik kan het ook niet meer bijhouden. Je hebt ook dat meisje of die jongen of…”, antwoordde Johan. Lamers onderbrak en zei: “Nee, we zeggen meisje, helemaal als ik er ben.”

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: ‘dan ben je niet goed bij je hoofd’

Het gesprek verschoof naar Raven van Dorst, die zich niet identificeert als man of vrouw. Johan zei: “Dan weet ik ook niet wat ik moet zeggen.”

Johan Derksen haalt snoeihard uit naar Gordon: ‘Je hebt nichten en valse nichten’

Lamers reageerde streng: “Ja, maar als ík niet weet wat ik moet zeggen, dan lees ik me óf in of ik denk: ik brand m’n handen er niet aan.”


“Jawel, maar ik ben, met alle respect, in jullie branche ook niet zo geïnteresseerd om me daarin te verdiepen,” gaf Johan toe.

In een gesprek toonde Johan zijn zachtere kant met de woorden: “Het gaat maar om één ding: of je kind gelukkig is. En de rest speelt geen enkele rol.” Lamers reageerde blij: “Nou, dat vind ik waanzinnig. Dankjewel. Dat vind ik fijn om te horen.”

Zij sloot af met de woorden: “Uiteindelijk zijn we allemaal mens. Soms is het gewoon net iets te hard en vind ik het een beetje makkelijk scoren.”

Johan Derksen had de verkeerde tegenover zich!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven