Vrouw kan geen werk vinden omdat ze er te mooi uitziet: ‘Mannen zijn te afgeleid door mijn uiterlijk’

WhatsApp Image 2024 06 02 at 112102jpg

Amy stelt dat ze geen baan kan vinden vanwege haar uiterlijke aantrekkelijkheid. Tegenwoordig is het opvallend als een vrouw haar inkomen verdient met een ‘gewone’ baan.

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor makkelijk geld te verdienen door hun fysieke kenmerken in te zetten en onthullende kleding te dragen.

Deze keuze kan financieel voordelig zijn, waardoor velen geen traditioneel werk meer willen verrichten. De Amerikaanse Amy Kupps verdient een aanzienlijk inkomen via een bekend platform.

Volgens haar doet ze dit niet uit vrije wil, maar uit noodzaak. Ze zou liever een ‘normale’ baan hebben, maar stelt dat ze vanwege haar aantrekkelijkheid geen gewone baan kan krijgen.

“Ik ben me ervan bewust dat ik er goed uitzie. Dit heeft altijd al voor problemen gezorgd. Vooral vanwege mijn zelfverzekerdheid raken werkgevers tijdens sollicitatiegesprekken snel van hun stuk.”


Volgens Amy, raakte de manager in de war tijdens haar sollicitatie in een winkel. Hij kon alleen maar naar haar borsten kijken en was aan het zweten, maar dat was niet het enige wat er gebeurde.


Tijdens een toiletbezoek vertelde hij haar dat ze geen kans maakte omdat ze beter een model kon worden.


Bij andere sollicitaties ging het ook mis. Tijdens een sollicitatie bij Mercedes keken de monteurs haar zo intens aan dat ze een auto tegen de deur van de garage lieten botsen.


De foto van Amy Kupps hierboven kan je helpen om zelf een conclusie te trekken over haar kans op werk.

1. Ze wil zo graag een normale baan maar is gewoon te knap…
2. Oordeel zelf, te knap of gewoon te lui…?
3. Naar eigen zeggen is het altijd al een probleem geweest.
4. Het is volgens haar een feit dat ze gewoon TE knap is..
5. Dit is toch wel erg zielig voor haar…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven