Koeien praten: Weet jij het goede antwoord dat bijna niemand weet?

WhatsApp Image 2024 06 06 at 174925jpeg

Een nieuwe dag is aangebroken en we hebben een uitdaging voor je brein. Het is van groot belang om je geest actief te houden.


We hebben dit keer een wiskundige puzzel die op het eerste gezicht makkelijk lijkt op te lossen. Maar schijn bedriegt. Hedendaags wagen steeds minder mensen zich aan dit soort uitdagingen.

Vrijwel niemand slaagt erin om de fout in deze afbeelding te vinden. Lukt het jou wel?

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het oplossen van puzzels. Het daagt je brein uit, waardoor je mentale functies optimaal blijven.


Daarnaast helpt puzzelen bij het verbeteren van zowel je korte- als langetermijngeheugen, volgens onderzoek.

Uitdaging voor je brein: Hoeveel fouten kun jij ontdekken in deze afbeelding?

Laten we ook niet vergeten hoe bevredigend het voelt om een moeilijke puzzel op te lossen. Kortom, aan de slag! In de volgende puzzel koopt iemand een koe voor 800 euro.

De man verkoopt eerst de koe voor 1.000 euro. Nadat hij deze weer heeft gekocht voor 1.100 euro, verkoopt hij het dier uiteindelijk voor 1.300 euro. Wat is de totale winst die hij maakt?

Er zijn veel mensen die denken dat het antwoord op deze vraag 300 euro is, wat ook blijkt uit de meeste Google-zoekresultaten.

Lastige zomerse uitdaging: Hoe slim en scherp ben jij tijdens de warmte?

Echter, het juiste antwoord is anders. Veel mensen geven hier het verkeerde antwoord. Hier is de oplossing:

In eerste instantie heeft de man 800 euro uitgegeven. Door de koe voor 1.000 euro te verkopen, maakt hij een winst van 200 euro.

Als de man de koe vervolgens weer koopt voor 1.100 euro, en het dier uiteindelijk voor 1.300 euro verkoopt, wat is dan zijn totale winst?

Indien hij de koe aanschaft voor 1.100 euro en daardoor 900 euro in het rood staat, maakt hij uiteindelijk een totale winst van 400 euro door de koe te verkopen voor 1.300 euro.

1. Het lijkt zo simpel maar bijna iedereen komt met een fout antwoord!
2. Wij zijn benieuwd of jij het juiste antwoord weet?!
3. Hoeveel winst heeft de man uiteindelijk?
4. Rekensommetje: Weet jij het enige juiste antwoord?
5. Breinbreker. Hoeveel winst is er gemaakt door de boer?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven