Heftig incident op Schiphol met KLM vliegtuig: Passagiers hebben alles gezien

klmjpg

Er heeft zich vanmiddag een tragisch incident voorgedaan op luchthaven Schiphol, waarbij een man om het leven is gekomen nadat hij in een draaiende vliegtuigmotor terechtkwam.


Volgens de Koninklijke Marechaussee (KMAR), die zich via social media uitte, is de identiteit van het slachtoffer nog niet bekendgemaakt. Het is nog onduidelijk of het slachtoffer een passagier of een medewerker was, maar volgens geruchten zou het om een medewerker gaan.


De tragische gebeurtenis vond plaats tijdens de pushback, het moment waarop het vliegtuig gereed stond om te vertrekken.


De persoon kwam in aanraking met een van de draaiende motoren en heeft dit jammer genoeg niet overleefd. Schiphol heeft laten weten dat er vandaag een vreselijk incident heeft plaatsgevonden waarbij een persoon in een vliegtuigmotor terechtkwam.


“Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien.”


“Een medewerker van het betreffende vliegtuig heeft gemeld dat iemand ‘in de motor zou zijn gesprongen’ terwijl de bemanning net de veiligheidsinstructies gaf.”


“Uit beelden blijkt dat het om een vliegtuig van KLM gaat. Er was een ‘hels kabaal’ te horen, gevolgd door rook.”


“Passagiers hebben het incident van dichtbij gezien aangezien ze aan boord waren. Ze zijn veilig uit het vliegtuig geholpen.”


“De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal uitgebreid onderzoek doen naar het incident. Het is nog onbekend om welke vlucht het gaat en hoe dit heeft plaatsgevonden.”

“Hoewel het ongeval ernstig is, heeft dit geen invloed gehad op andere vluchten in termen van vertragingen, aldus een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).”

1. Verschrikkelijk, sterkte voor alle betrokkenen
2. Wat afschuwelijk!
3. Wat een drama. Sterkte voor alle betrokkenen
4. Hoe kan dit in hemelsnaam gebeuren.
5. Wat erg! Passagiers en medewerkers hebben het zien gebeuren

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven