Zweedse politie denkt dat Joost Klein aangeklaagd zal worden: ‘Goed vooruitzicht’

joost 1 1jpg

Er zijn sterke aanwijzingen dat het Openbaar Ministerie van Zweden Joost Klein (26) zal aanklagen, aldus de Zweedse politie.

Het onderzoek richtte zich op een incident achter de schermen van het Eurovisiesongfestival, waar Klein mogelijk betrokken was bij een confrontatie met een cameravrouw.

Emil Andersson, hoofd van het onderzoeksteam van de politie in Malmö, meldde aan de Zweedse omroep SVT dat de kans op vervolging groot is.

“De vooruitzichten zijn positief en een aanklacht wordt waarschijnlijk verwacht,” zei Andersson. Een woordvoerder van de Zweedse politie kon dit echter niet bevestigen aan het ANP.

Het dossier zal naar verwachting begin juni worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Een zaak zoals die van Klein duurt normaal gesproken zes tot acht weken. In dit geval is er echter een versnelde juridische procedure toegepast vanwege sterk bewijsmateriaal en het minder ernstige karakter van het misdrijf, aldus Andersson.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Klein heeft al een voorlopige behandeldatum ontvangen voor zijn zaak. Het management van Joost Klein kon niet worden bereikt voor commentaar.

De klacht tegen Klein is ontstaan na een incident op het Eurovisiesongfestival. Daar beweerde een medewerkster dat Klein een bedreigende beweging maakte toen ze hem filmde, tegen de gemaakte afspraken in.

Na het politieonderzoek heeft de organisator van het songfestival, de European Broadcasting Union (EBU), besloten Klein te diskwalificeren voor de finale. Klein zelf heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de situatie.

Joost heeft al een datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven