Joost Klein spreekt eindelijk: ‘Ik blijf sterk’

WhatsApp Image 2024 05 20 at 132612jpg

“Zondagavond betrad Joost Klein voor het eerst het podium sinds zijn diskwalificatie van het Eurovisie Songfestival. Hij stond vanaf 20.45 uur een uur lang op het podium van het Freshtival in Enschede, waar hij zijn dank uitte aan het publiek voor hun liefde.”


Klein opende zijn show met een verkorte hardstyleremix van zijn Songfestival-nummer “Europapa.” “Ik ben nu een internationale artiest, ik houd van jullie allemaal,” riep hij uit aan het begin van zijn optreden.


Tijdens de show maakte Klein met geen woord melding van zijn diskwalificatie. “Ik weet dat iedereen wacht tot ik iets verkeerds zeg, maar ik blijf positief,” verklaarde hij aan het einde van zijn optreden.


“Mijn naam is Klein en je kunt me niet klein krijgen, ouwe.” Klein liet weten geraakt te zijn door de enthousiaste menigte.


Hij nam een moment van stilte in terwijl het publiek juichte, klapte en floot. “Dank jullie wel voor jullie liefde,” zei hij tegen zijn fans. “Meer liefde is wat we nodig hebben.”

In zijn sociale media story doorbrak Klein de stilte met de woorden “Love always wins” en een blauw hartje.

Terwijl hij fragmenten van “Europapa” afspeelde, bracht Klein niet het complete nummer ten gehore.

Hij voerde onder andere nummers op zoals “Friesenjung,” “Droom Groot” en “Wachtmuziek”, en introduceerde tevens drie nieuwe nummers.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De locatie waar Klein optrad, was al zo’n 45 minuten voor zijn show volledig gevuld. Onze verslaggever ter plaatse meldde dat het gebied rond het podium was afgezet met hekken en bewakers.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Ongeschatte aantallen bezoekers hebben het festival bijgewoond.


Vervolgens werden afbakeningen geïnstalleerd naast de tent om de menigte te controleren, die op tijd gesloten werden. Een luchtobservatie met drones werd ook toegepast door de organisatoren.


1. Eindelijk doorbreekt hij de stilte, werd tijd.
2. Joost heeft uiteindelijk toch meer gezegd dan verwacht.
3. Dit zei hij aan het begin en aan het eind van zijn optreden:
4. Zijn diskwalificatie heeft hem nu al veel opgeleverd!
5. Joost lacht het hardst van allemaal!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven