Joost Klein geeft hint: duidelijke boodschap voor het Eurovisie Songfestival!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Tijdens zijn optreden zondagavond bij Freshtival in Enschede, bedankte Joost Klein het publiek met de woorden “voor jullie liefde.”. Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie van het Songfestival.

De show begon met een hardstyleremix van zijn Songfestival-nummer “Europapa.” Klein verkondigde aan het publiek: “Ik ben nu een internationale artiest, ik houd van jullie allemaal.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Vermijdend om te praten over zijn diskwalificatie, sloot Klein af met de woorden: “Ik weet dat iedereen aan het wachten is tot ik iets verkeerds zeg, maar ik lach gewoon.”

“Mijn naam is Klein en je kunt me niet klein krijgen, ouwe.” meldde Klein, terwijl hij het enthousiaste publiek prees en bedankte.

Met een stil moment in de show, terwijl het publiek juichte en floot, sloot Klein af met de woorden: “Bedankt voor jullie liefde. We hebben meer liefde nodig.”


Op zijn sociale media verbrak Klein de stilte tijdens het optreden met een bericht op Instagram: “Love always wins” (liefde overwint altijd), vergezeld van een blauw hartje.


Ondanks het spelen van een korte remix van “Europapa” meerdere keren, zong hij het nummer niet volledig.


Nummers zoals “Friesenjung,” “Droom Groot” en “Wachtmuziek” werden wel gezongen. Bovendien werden drie nieuwe nummers geïntroduceerd.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Tijdens zijn optreden viel Joost Klein ook op met een opvallend kledingstuk: een shirt van American Idol uit 2006. Dit lijkt geen willekeurige keuze te zijn.

Onderzoek naar aanwijzingen uit “Wie is de Mol?” werd uitgevoerd door Telegraaf-journalist Max van den Broek.

Van den Broek legt uit: “Joost droeg een shirt van American Idol 2006. De winnaar van dat jaar, Taylor Hicks, had het jaar ervoor ook meegedaan maar niet gewonnen. Het jaar erna won hij wel.”

“Zou dit betekenen dat Joost volgend jaar opnieuw zal deelnemen aan het Songfestival? Molloten, never stop molloting.”

De actie van Joost zou kunnen hinten naar een mogelijke terugkeer naar het Eurovisie Songfestival in 2025. De vraag blijft of dit werkelijk zal gebeuren, maar indien wel, zou het een opvallende stunt zijn.


Volgens onze verslaggever ter plaatse, was de tent waar Klein optrad al ruim 45 minuten voor aanvang van zijn show vol. Het gebied rondom het podium werd afgesloten met hekken en beveiligers.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Het podium kon ongeveer achtduizend mensen herbergen, terwijl het festival in totaal zo’n 30.000 bezoekers trok.


Hekken werden geplaatst naast de tent om de menigte onder controle te houden. Deze hekken werden om 21.00 uur gesloten. De organisatie monitorde de drukte ook met drones vanuit de lucht.


1. Zal dit betekenen wat velen denken?
2. Toch wel opvallend! Dit lijkt inderdaad een hint te zijn.
3. Dit zou natuurlijk zo maar eens een feit kunnen gaan worden.
4. Wellicht gaat dit toch de werkelijkheid worden straks.
5. Ik denk dat heel veel mensen dit willen weten.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven