Joost Klein verdient goed met optredens: Dit is wat hij vraagt voor een uur show!

joost 1 1jpg

De recente gebeurtenissen rondom Joost Klein hebben de media in hun greep sinds zijn optreden op het Eurovisie Songfestival. Benieuwd naar de tarieven voor een uur van zijn show?

Nederland had dit jaar vertegenwoordigd kunnen worden door Joost Klein op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer “Europapa.”

De voorspellingen waren in zijn voordeel tijdens de tweede halve finale, waar zijn live optreden een groot succes was.

Na een spectaculair optreden in Malmö werd Joost Klein direct een publiekslieveling en plaatste zich gemakkelijk voor de finale, maar zijn deelname werd helaas geannuleerd de dag erna.

De 26-jarige artiest uit Friesland bekijkt de situatie van de zonnige kant ondanks de teleurstelling van zijn diskwalificatie.


Binnen een dag groeide zijn Instagram volgersaantal van 600.000 naar bijna 2 miljoen, terwijl zijn nummer “Europapa” een internationale hit werd. De rel heeft ook invloed gehad op zijn gage.


Wat is de prijs die hij vraagt voor een optreden van een uur? Voordat hij deelnam aan het Songfestival, had Klein al een aanzienlijke, voornamelijk jonge doelgroep.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Voor een optreden van 45 minuten tot een uur rekent hij minimaal € 50.000, waarmee hij een van de duurste artiesten in Nederland is om te boeken.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Zijn gage is aanzienlijk hoger dan die van Engelbewaarder-zanger Marco Schuitmaker en zelfs hoger dan die van Suzan & Freek.


Wow wat een bedrag, medelijden met Joost Klein is niet nodig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven