Jessica wil een hogere stem en besluit een operatie te laten doen!

WhatsApp Image 2024 06 10 at 111118 4jpg

Een persoon die van geslacht wil veranderen, legt een complexe reis af met hormonale therapie en mogelijk meerdere chirurgische ingrepen.

Dit proces kan vele jaren duren en na alle ingrepen is het ook belangrijk dat de stem past bij het nieuwe uiterlijk, wat chirurgisch mogelijk is.

Voormalig bekend als Rodrigo Alves, Jessica Alves besloot op 36-jarige leeftijd om transgender te worden. “Ik wist niet dat ik transgender was. Ik wist wel dat ik anders was dan anderen.”

Jessica heeft meer dan £800.000 besteed aan haar transformatie, inclusief ingrepen om haar stem te feminiseren.

Ze heeft ervoor gekozen om een stemoperatie te ondergaan om geen mannelijke stem meer te hebben, aangezien haar uiterlijk nu vrouwelijk is. Dit is een stap in haar reis naar zelfexpressie en zelfidentiteit.

Na een week stilte mocht ze weer praten.

Gezichts- en stemfeminiseringschirurgie werd uitgevoerd in het Kamol ziekenhuis in Bangkok.

De verandering in haar stem is al merkbaar na de operatie, maar het zou nog meer natuurlijk kunnen klinken. Extra stemoefeningen zijn nodig voor een optimale stemgeluid.

De tevredenheid met het resultaat van de operatie blijft voor Jessica een vraagteken, mogelijk overweegt ze verdere ingrepen in de toekomst.

1. Oordeel zelf of de ingreep een verschil heeft gemaakt…
2. Tegenwoordig is alles mogelijk….
3. Bekijk de video en oordeel zelf of het goed gelukt is….
4. Ze moet nog wel flink oefenen met haar stem….
5. Het moet toch niet gekker worden….

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven