Zoektocht naar informatie: bejaarde man in rolstoel beroofd in Breda

oudje 1jpg

Op een rustige zaterdagmiddag in Breda werd een 75-jarige man in een rolstoel het slachtoffer van een brute beroving.


Tijdens zijn rit langs de Langendijk werd de man benaderd door een jongeman met een vraag over de tijd bij het Dr. Struykenplein.


Nadat ze kort hadden gesproken, gingen ze ieder hun weg, of zo leek het.


Plotseling voelde de oudere man echter twee handen rond zijn nek die zijn twee gouden kettingen met kracht grepen en wegrukten.


De dader, een jongeman, maakte zich snel uit de voeten en rende vervolgens in de richting van de Jacob Catsingel.


Terwijl het slachtoffer onderweg was om bloemen te kopen voor Moederdag, heeft dit schokkende incident hem achtergelaten met striemen op zijn nek door de aanval, aldus de politie.

Een beschrijving van de vermoedelijke dader onthult dat hij een jonge man is van ongeveer 17 à 18 jaar oud, met een lengte van ongeveer 1.80 meter, Noord-Afrikaans uiterlijk, zwart haar en een gladgeschoren gezicht.

Tijdens de beroving droeg hij een zwarte spijkerbroek en een gestreept T-shirt. De lokale politie doet een oproep aan iedereen die meer informatie heeft, om zich te melden. Ze hopen zo de dader snel op te sporen en gerechtigheid te brengen voor het slachtoffer.

Verschrikkelijk! Lees hier het signalement van de dader:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven