Nederlander bespaart veel geld door tabak over de grens te kopen!

tabakjpg

Er zijn aanzienlijke prijsverschillen voor sigaretten en andere tabaksproducten met buurlanden zoals Duitsland en België.

De hoge accijnzen die de Nederlandse overheid heft op tabaksproducten zijn grotendeels verantwoordelijk voor deze prijsverschillen.

De bedoeling van deze belastingen is om roken te ontmoedigen, maar de realiteit is dat ondanks de stijgende kosten veel mensen blijven roken.

Voor sommigen is roken een moment van ontspanning, voor anderen een manier om met stress om te gaan. Het aantal rokers blijft hoe dan ook significant.

Ondanks de bewering van de overheid dat het verhogen van de prijzen bedoeld is om mensen te helpen stoppen met roken, blijkt dit in de praktijk anders uit te pakken.

Vele rokers die op zoek zijn naar goedkopere alternatieven, lijken de grens over te steken naar Duitsland.

Enorme prijsverschillen zijn merkbaar. Een pakje Camel met 20 sigaretten kost momenteel 12 euro in Nederland, wat neer komt op 60 cent per sigaret. In Duitsland zijn de prijzen beduidend lager.

Terwijl een pakje shag in Nederland 24 euro kost, betaal je in Duitsland slechts 9 euro voor hetzelfde product. Voor veel rokers maakt dit prijsverschil een uitstapje naar Duitsland de moeite waard.

Op het sociale platform X heeft een gebruiker recent zijn ervaring gedeeld: hij is naar Duitsland gereisd om een grote voorraad shag in te slaan.

Indien hij zich in Nederland bevond, zou het bedrag dat van zijn bezit zou verdwijnen rond de 1725 euro liggen, terwijl hij in Duitsland slechts 685 euro hoefde af te geven voor een identieke hoeveelheid.

Er bestaat geen geheim omtrent het feit dat de kosten voor het levensonderhoud in ons kikkerlandje behoorlijk hoog liggen, en dit geldt zeker ook voor het roken.

Zelfs al is volledig stoppen met roken ongetwijfeld de voordeligste keuze, opteren vele rokers ervoor om hun financiën te sparen door naar Duitsland te trekken voor hun tabaksbehoefte. Het prijsverschil maakt dit voor velen een aannemelijke optie.

Via: Skoften

De prijsverschillen met buurlanden zoals Duitsland en België zijn aanzienlijk.

Het is voornamelijk te wijten aan de hoge accijnzen die de Nederlandse overheid heft op tabaksproducten.

Deze belastingen hebben als doel roken te ontmoedigen, maar de realiteit is dat velen blijven roken ondanks de toenemende kosten.

Voor sommigen dient roken als ontspanning, voor anderen als stressverlichting. Wat de motivatie ook is, het aantal rokers blijft aanzienlijk.

Ondanks beweringen van de overheid dat het verhogen van prijzen bedoeld is om mensen te helpen stoppen met roken, blijkt de praktijk anders te zijn.

Vele rokers zoeken in plaats van te stoppen naar goedkopere opties, wat vaak betekent dat ze de grens oversteken naar Duitsland.

Er zijn grote prijsverschillen op sigaretten. In Nederland is de prijs van een pakje Camel met 20 sigaretten momenteel 12 euro, wat komt neer op 60 cent per sigaret. In Duitsland liggen de prijzen een stuk lager.

In Nederland betaal je 24 euro voor een pakje shag, terwijl je in Duitsland slechts 9 euro betaalt voor hetzelfde product. Dit prijsverschil maakt het voor veel rokers de moeite waard om naar Duitsland te gaan.

Een gebruiker deelde onlangs zijn ervaring op het sociale platform X: hij ging naar Duitsland om een flinke voorraad shag in te slaan.

In Nederland zou hij ongeveer 1725 euro hebben betaald, terwijl hij in Duitsland slechts 685 euro betaalde voor dezelfde hoeveelheid.

Alhoewel volledig stoppen met roken uiteraard de meest voordelige optie is, kiezen veel rokers ervoor om hun portemonnee te ontzien door naar Duitsland te gaan voor hun tabaksvoorraad. Het prijsverschil maakt het voor velen een logische keuze.

Via: Skoften

De prijsverschillen voor sigaretten en andere tabaksproducten met buurlanden zoals Duitsland en België zijn aanzienlijk. Deze prijsverschillen zijn grotendeels te…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven