Glennis Grace treedt op bij jou thuis: Dit kost het voor een half uur optreden!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 071454 1jpg

Glennis Grace, geboren als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft zich stevig gevestigd als een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen.

Bekend om haar indrukwekkende tweetaligheid, heeft ze zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waarmee ze niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten grote bekendheid verwierf.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al vroeg; tijdens het “Unicef Gala for Kids” op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op, gepresenteerd door Audrey Hepburn en opgemerkt door Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Onder de indruk van haar talent nodigde hij haar uit om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

In de Soundmixshow schitterde Glennis op 16-jarige leeftijd, waar ze Whitney Houston’s “One moment in time” vertolkte en als winnares uit de bus kwam.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

Een grote stap in haar carrière zette Glennis in 2005 door deel te nemen aan het Nationaal Songfestival met de ballade “My impossible dream”, waarmee ze won. Dit resulteerde in haar vertegenwoordiging van Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing werkte ze vervolgens aan haar Nederlandstalige album, waarbij ze een nieuwe uitdaging aanging gezien haar eerdere focus op Engelstalige nummers. Dit leidde tot de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar doorbraak kwam echter in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waarmee ze nationale bekendheid verwierf. Tijdens het programma „Life & Cooking” werd Wendy van Dijk emotioneel door haar uitvoering.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dit markeerde een nieuwe fase in haar carrière met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In 2011 werd Glennis Grace erkend als de Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra, als gevolg van de vruchten van deze verandering.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Na een vijfjarige studie aan het conservatorium, waar ze werd geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland, won Glennis ook het populaire tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera”.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Het album “One Night Only”, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert en met platina bekroond, werd uitgebracht op 20 mei 2011. Daarnaast was Glennis te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Voor een optreden van een half uur moet men rekening houden met een starttarief van 8500 euro om Glennis te boeken voor een evenement.

Collega’s die minder zuiver zingen vragen veel meer!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven