Boek Glennis Grace voor jouw feest: Dit kost een optreden van 30 minuten!

WhatsApp Image 2023 08 07 at 175742jpg

Glennis Grace, geboren als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft zich stevig gevestigd als een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen.

Bekend om haar indrukwekkende tweetaligheid, heeft ze zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waarmee ze niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten grote bekendheid verwierf.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al vroeg; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze gepresenteerd werd door Audrey Hepburn en opviel bij niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Hij was zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Tijdens haar deelname aan de Soundmixshow op 16-jarige leeftijd bracht Glennis een vertolking van Whitney Houston’s “One moment in time” en werd ze de winnares van de show.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 brak Glennis verder door toen ze het Nationaal Songfestival won met de ballade “My impossible dream” en Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing werkte ze aan haar Nederlandstalige album, wat een nieuwe uitdaging voor haar was gezien haar focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar grote doorbraak vond plaats in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waardoor ze nationale bekendheid verkreeg toen Wendy van Dijk tijdens het programma “Life & Cooking” emotioneel geraakt werd door haar optreden.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In een nieuwe fase van haar carrière bracht ze destijds een unieke stijl die door geen enkele Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

De vruchten van deze verandering werden geplukt, toen Glennis Grace in 2011 door onder andere Buma Stemra werd erkend als de Beste Zangeres van Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Ze overwon ook het populaire tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera” en werd na een vijfjarige studie aan het conservatorium geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert. Ze was ook te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Een optreden van een half uur door Glennis boeken? Denk aan een starttarief van 8500 euro.

1. Dit is toch niet te betalen?!
2. Wow, wat een bedrag
3. Hier kan je niet tegenop werken
4. Dit kan ik helemaal niet betalen, jij wel?
5. Het wordt steeds gekker.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven