Vanaf 1 juli moeten Vattenfall-klanten meer betalen voor het terugleveren van zonne-energie!

zon 1jpg

Vattenfall-klanten met zonnepanelen zullen binnenkort een vergoeding moeten betalen voor de elektriciteit die zij terugleveren aan het stroomnet.

Deze nieuwe regeling zal vanaf 1 juli van kracht zijn voor zowel klanten met een variabel contract als voor nieuwe vaste contracten die op die datum ingaan.

De hoogte van de vergoeding die Vattenfall in rekening brengt, is afhankelijk van de hoeveelheid teruggeleverde energie. Klanten die jaarlijks minder dan 500 kWh terugleveren, zullen geen kosten hebben.

Voor hoeveelheden boven de 500 kWh zal er wel een vergoeding in rekening worden gebracht. De kosten voor de eerste 500 tot 750 kWh zullen 56 euro per jaar bedragen.

Voor hogere terugleveringen zullen de kosten verder stijgen. Andere energiebedrijven, zoals Eneco, Greenchoice en Vandebron, hebben al eerder vergelijkbare maatregelen genomen.

Volgens Energievergelijk.nl worden eigenaars van zonnepanelen nu bij bijna alle Nederlandse energiebedrijven extra belast.

In verband met de salderingsregeling worden de kosten verhoogd. Dit stelt klanten met zonnepanelen in staat om teruggeleverde stroom af te trekken van hun eigen verbruik.

Als er veel vraag en weinig aanbod is, ontvangen zij een hogere vergoeding vanwege deze regeling. Dit staat tegenover momenten waarop zonnepanelen stroom terugleveren als er een overschot aan goedkope elektriciteit is.

Na afwijzing van een voorstel om de salderingsregeling geleidelijk af te bouwen, introduceerden energiebedrijven terugleverkosten.

Ondanks deze nieuwe kosten blijft Vattenfall benadrukken dat zonnepanelen een lucratieve investering zijn.

1. Hoor jij bij die groep die niets hoeft terug te betalen?
2. Vanaf 1 juli geldt deze nieuwe regeling voor zowel klanten met een variabel contract als voor nieuwe vaste contracten
3. Zonnepaneelbezitters worden door de energiebedrijven extra belast.
4. Dat is nou weer jammer…
5. Hoor jij bij die groep die niets hoeft terug te betalen?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven