Problemen tijdens fotoshoot: Stiefmoeder weigert stiefdochter op familiefoto.

ps 1jpg

De familiefotosessie die aanvankelijk vreedzaam begon, escaleerde tot een heftige discussie binnen de familie. Een man deelde zijn verbazing en droefheid nadat zijn nieuwe echtgenote weigerde om zijn dochter uit een vorige relatie op te nemen in een familiefoto.

Zijn reactie op haar actie werd beschreven als “gemeen en pijnlijk” en dit bracht hem aan het twijfelen over de toekomst van hun relatie.

De vrouw, die nu stiefmoeder is, suggereerde om foto’s te maken waarbij zijn oudste kind niet betrokken was. Dit voorstel, gedaan in het bijzijn van het kind, veroorzaakte diepe emoties.

Tijdens de georganiseerde fotoshoot werden diverse groepscombinaties vastgelegd.

“We startten met foto’s van ons vijven, gevolgd door opnames van mijn vrouw en onze twee kinderen samen, en enkele van mij met al mijn drie kinderen, plus afbeeldingen van alleen onze twee kinderen en van de drie kinderen samen,” verklaarde de man.

De situatie verliep vlot, tot op het moment dat zijn vrouw onverwacht voorstelde om ook een foto te maken van ‘ons vier’ — zonder zijn oudste kind.

De verbazing over het voorstel zorgde voor ongemak bij de man, omdat hij het lastig vond om zijn oudste kind uit te sluiten.

“Het niet eerlijk vinden om ‘ons allemaal behalve hen’ op de foto te hebben, was zijn reden voor het niet instemmen met het plan van zijn vrouw,” zo deelde hij. Dit leidde tot spanning in hun relatie; zijn vrouw voelde zich gekwetst door zijn keuze.

“Ondanks dat mijn vrouw mij vertelt dat ik haar echt pijn heb gedaan, vond ik het niet juist om een familiefoto te nemen zonder mijn andere kind. Hoewel dit kind niet biologisch van haar is, zie ik het wel als mijn eigen kind.”

Toen hij zijn probleem deelde op een online platform, ontving de man steun van vele lezers. Een reactie van iemand in een vergelijkbare situatie in een samengesteld gezin luidde als volgt:

“Je verdient erkenning voor het beschermen van je oudste kind. Het zou nuttig zijn om te begrijpen waarom je vrouw ervoor koos hen uit te sluiten.”


Er werd een persoonlijk verhaal gedeeld over een ervaring van buitengesloten voelen door een stiefmoeder, die vergelijkbare opmerkingen maakte tijdens de zwangerschap.


Dit voorval benadrukt hoe ingewikkeld familiedynamiek kan zijn in samengestelde gezinnen en onderstreept het belang van inclusiviteit en communicatie binnen het gezin.


Ik zou hetzelfde gedaan hebben als deze vader!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven