Deskundigen waarschuwen voor veel hooikoorts bij huisdieren: Let op de signalen!

hk 1jpg

Er komt een zomer aan waarin Nederland wordt getroffen door een toenemende hoeveelheid pollen, wat kan leiden tot hooikoorts bij zowel mensen als dieren.

Huisdieren staan voor een uitdagende zomer door de hooikoortsuitbraak, die ook impact heeft op onze geliefde viervoeters.

Voorbereidingen worden geadviseerd door gezondheidsexperts, met een verwachte overvloed aan pollen na een reeks zonnige dagen.

Dierenartsen waarschuwen dat het allergische seizoen even moeilijk kan zijn voor onze harige vrienden, waarbij één op de tien honden symptomen van hooikoorts kan vertonen.

Als preventieve maatregel adviseren dierenartsen hondenbezitters om hun huisdieren niet in het gras te laten rollen, ze regelmatig te wassen en te verzorgen om ze te beschermen tegen de gevaren.

Het wordt ook aangeraden om honden uit te laten wanneer de concentratie van pollen laag is. Voor katten, die ook last kunnen hebben van allergieën, is het belangrijk om extra alert te zijn.

Indien je huisdier reageert op pollen, zou de dierenarts antihistaminetabletten kunnen voorschrijven om de symptomen te verlichten.


In reactie op pollen kunnen sommige katten een jeukende huid hebben, en in bepaalde gevallen kan een levenslange medicatie noodzakelijk zijn.


Advies aan eigenaren van zowel honden als katten met hooikoortssymptomen is om hun huisdieren naar een dierenarts te brengen om andere gezondheidsproblemen uit te sluiten.


Enkele stappen die genomen kunnen worden om hooikoortssymptomen bij huisdieren te verminderen, omvatten regelmatig borstelen om pollen die in hun vacht kunnen ophopen te verwijderen.


Door hun poten schoon te maken na elke wandeling, kan voorkomen worden dat ze pollen mee naar huis brengen, terwijl het gebruik van luchtreinigers de hoeveelheid pollen binnen kan verminderen.


Ook is het handig om te weten wanneer de pollenconcentratie het hoogst is en op die momenten binnenshuis te blijven.


Door juiste voorzorgsmaatregelen en zorg te nemen, kan de impact op je harige vrienden aanzienlijk verminderd worden, waardoor ze comfortabeler de zomer doorkomen.

1. Zorg dat je de symptomen op tijd herkent! 2. Wanneer je hond of kat dit doet kan het zijn dat er sprake is van hooikoorts! 3. Gelukkig kun je dit doen om het te voorkomen! 4. Bij deze symptomen is het raadzaam om de dierenarts te raadplegen! 5. Op deze manier laat je huisdier zien dat er sprake kan zijn van hooikoorts!

Onze viervoeters staan een zomer vol gesnuffel te wachten, aangezien Nederland is gewaarschuwd voor een opkomende golf van pollen die…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven