Jonge meid (29) trouwt oudere vrouw (66): ‘Leeftijd is slechts een getal’

WhatsApp Image 2024 04 01 at 171712 3jpg

In het Verenigd Koninkrijk gaat een bijzonder liefdesverhaal viraal op sociale media.


Als Eileen de Freest, 66 jaar oud, en haar 29-jarige partner Julia Zelg samen zijn, worden ze vaak verkeerd geïdentificeerd als moeder en dochter.


In werkelijkheid vormen ze echter een stel. Dankzij het TLC-programma Love Don’t Judge kregen ze de mogelijkheid om hun verhaal te delen.


“Leeftijd is slechts een getal,” benadrukt Julia. Het koppel leerde elkaar kennen in 2019 via de datingapp Tinder en wat begon als een casual gesprek, eindigde in een huwelijk.


Desondanks heeft hun relatie veel kritiek gekregen, vooral vanwege het grote leeftijdsverschil.


Julia onthult echter dat Eileen een levendig libid0 heeft, wat haar aanvankelijk heeft verrast. “Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die zo energiek was,” zegt ze.


De uitdagingen van het coronavirus brachten momenten van beproeving in hun relatie, vooral toen ze gedwongen werden om de hele dag samen binnen te blijven.


Om deze moeilijkheden aan te pakken, hebben ze besloten om een open relatie te hebben. Volgens hen heeft dit hun band versterkt. “We zijn niet langer monogaam, maar we zijn wel samen,” legt Julia uit.


Hoewel ze anderen betrekken bij hun intieme leven, hebben ze afgesproken om geen romantische gevoelens te ontwikkelen voor anderen.


Eileen hecht met name waarde aan een intellectuele verbinding, terwijl Julia heeft ontdekt dat ze ook kan genieten van avontuurtjes met mannen.


Op internet wordt Julia vaak bespot en beschuldigd van ‘mama-issues’, wat haar soms gênant kan laten voelen.

Als mensen verkeerde aannames maken over hun relatie,

”Mijn moeder is een paar jaar jonger dan Eileen. Soms denken mensen als we ergens komen dat Eileen mijn moeder is. Als ik ze dan vertel dat we getrouwd zijn, schamen ze zich.”

Het paar heeft geen interesse in een driehoeksverhouding vanwege hun verschillende voorkeuren.

Ondanks de kritiek gaan ze door met hun liefdesverhaal en stellen ze elkaar op de eerste plaats.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven